Koliko dugo mačići treba da budu s majkom?

Mirjana Milenković: Imam dve mace od oko godinu dana koje su se omacile 10. i 12. marta ove godine. Pošto nisam u mogućnosti da čuvem sve te mačiće, zanima me kada ih mogu odvojiti od majke i pokloniti ih nekome?

Izvor: B92

Četvrtak, 01.05.2014.

14:53

Default images

Vreme odbijanja mačića određuje sama majka mačka. Ceo proces najčešće počinje oko 4.-te nedelje starosti, kada bi trebalo da počnete sa postepenim odvikavanjem od majčinog mleka. To možete uraditi tako što ćete mačiće svakog dana, na kratko odvajiti od majke (po mogućnosti u posebno ograđeni prostor) i ponuditi im kašastu hranu, blago zagrejanu. Kaša može biti napravljena od potopljene hrane za mačiće ili je možete potopiti u mačiju zamenu za mleko (možete ga kupiti u bolje snabdevenim pet-šopovima) ili koristiti mleko bez laktoze. Od 5.-6. nedelje starosti ćete kašu zameniti blago navlaženim granulama, a od 6.-7. nedelje starosti mačići bi trebali da jedu čvrstu hranu. Potpuno odvikavanje od majčinog mleka i socijalizacija mačića na novu sredinu i nove vlasnike bi trebala da se završi do kraja 10. nedelje života.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: