Kako pomoći psu posle operacije suzne žlezde?

Dragan Milenković: Imam psa čau čau kome je nedavno rađena operacija suzne žlezde. Pas sada drži zatvorene oči, stavljali smo mu mast hloramfenikol sedam dana, pa onda već četiri dana cosopt kapi za oči. Da li je to u redu što se zatvorenih očiju tiče i koliko će to da traje?

Izvor: B92

Sreda, 12.03.2014.

14:31

Default images

U ovakvim situacijama je neophodno da se odmah konsultujete sa veterinarom koji je obavio intervenciju, jer kod bilo koje intervencije na oku (ako sama intervencija ne predviđa zatvaranje oka šavovima ili bandažima ), oko mora da bude u normalnoj funkciji (pokretanje očne jabučice, zatvaranje i otvaranje kapaka-treptanje).

Ako se pas ponaša drugačije, kapci su stalno zatvoreni ili otvoreni, kapci su otečeni, mogu se primetiti promene na očnoj jabučici (neravnine, ispupčenja, promena boje, krvarenja, rane), iscedak iz oka, pas kunja, odbija hranu, onda je neophodno da se obratite veterinaru koji je obavio intervenciju ili da potražite drugo mišljenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: