Psi i linjanje - kako to sprečiti?

Adnana: "Da li se kod psa mužjaka može sprečiti linjanje?"

Izvor: B92

Nedelja, 02.02.2014.

15:43

Default images

Opadanje dlake to jest linjanje, može nastati ili biti prisutno iz velikog broja razloga. Jedan od njih je rasna odlika (bez obzira da li se radi o rasnum psu ili mešancu), pri čemu se na takav vid linjanja ne može uticati bilo kakvom terapijom (četkanjem i izvlačenjem podlake, ako je ima, može se donekle smaniti količina dlaka koja bi inače sama odpala).

Ako je linjanje nastalo zbog određenog zdravstvenog problema (problemi u ishrani, kožni problemi izazvani parazitima, infekcijama, drugi sistemski problemi…)onda je neophodno da se utvrdi o kakvom zdravstvenom problemu je reč, te se na osnovu toga propisuje dalja terapija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: