Jagodinski zoo-vrt: Umesto ulaznice, crtež žirafe

Deca Srbije juče i danas su imala besplatan ulaz u Zoo-vrt u Jagodini, a umesto da kupe ulaznicu, imali su obavezu da nacrtaju žirafu Jovanču, najpopularnijeg stanovnika vrta.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 02.04.2017.

19:10

Jagodinski zoo-vrt: Umesto ulaznice, crtež žirafe
Foto: Thinkstock

Uprava Zoo-vrta deci je ispred kaveza žirafe postavila stolove i stolice, obezbedila papir i boje.

Besplatn ulaz imala su deca do 12 godina, a za stolovima za crtanje bila su i ona kojima su roditelji pomagali da drže olovku, ili su je okrenula naopako.

I Jovanča je bio strpljiv u poziranju, od ograde kaveza udaljavao se samo da pije vodu ili jede sena.

Juče je oko 800 ljudi posetilo Zoo-vrt, 350 je platilo ulaznice, znači da su bili stariji od 12 godina, a više od 400 ih je iz drugih gradova Srbije, ne žive u Jagodini, izjavio je Tanjugu veterinar Vladimir Jovanović.

I danas je Zoo-vrt pun posetilaca, lepo je vreme, ali i besplatno je za decu.

Najbolji crteži biće nagrađeni večeras posle zatvaranja Zoo-vrta, izjavio je Jovanović.

Žirafa Jovanča, kako su joj posetioci dali ime, u Zoo-vrt u Jagodini stigla je u proleće 2010. godine i medijski je najpopularnija životinja u vrtu.

Pre 15 dana Zoo-vrt je organizovao, takođe besplatnu posetu dece Srbije, sa zadatkom da magarencetu, prvoj prinovi ove godine, daju ime.

Za dva dana, tada, napomenuo je Jovanović, Zoo-vrt je posetilo više od 1.000 ljudi, a deca su odlučila, između nekoliko imena, koja su sama predložila, da se magarence zove Moli.

Iznenađenje za decu, uz besplatan ulaz, u Zoo-vrtu pripremaju i za vikend za Uskrs, saznaje Tanjug.

Zoo-vrt u Jagodini je otvoren pre 10 godina, ima više od 100 vrsta životinja sa preko 400 primeraka, ne računajući ptice, ribe, zmije...

Godišnje ga poseti oko 100.000 ljudi, uglavnom đačke ekskurzije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: