Magarence dobilo ime – Moli

Deca Srbije, za koje je juče i danas bio besplatan ulaz u ZOO vrt u Jagodini da bi glasali za ime magrencetu - prvoj prinovi tog vrta, odlučili su sa 78 glasova da se magarence, kome je 45 dana, nazove Moli.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 19.03.2017.

19:25

Magarence dobilo ime – Moli
Foto: Tanjug / Dušan Anièiæ

U opticaju je bilo još pet imena: Lili, Mara, Magi, Dori i Iris, izjavio je večeras Tanjugu veterinar ZOO Vladimir Jovanović.

Da se zove Lili glasalo je petoro dece, za Maru 52, za Magi 55, za Dori 60 i za Iris 69, precizirao je Jovanović.

Jovanović je istakao da je juče i danas, ZOO vrt posetilo oko 1.000 posetilaca, a pravo da glasaju za ime magrenceta imala su deca do 14 godina starosti.

Magarence je već odavno postalo ljubimac i maza dece, osoblja i posetilaca.

Od svojih 15 dana slobodno se šete ZOO vrtom, ne daleko od tora majke, bez straha ide u susret ljudima najviše deci, dodao je Jovanović.

Deca su učestovala i u kvizu "Šta zanaju o životinjama" a najbolji su nagrađeni majicama, šoljama i magnetima sa amblemima ZOO vrta.

ZOO vrt u Jagodini je osnovan pre 11 godina, ima oko stotinu vrsta životinja, sa preko 400 primeraka, ne računajući ptice i ribe.

Godišnje ga poseti oko 100.000 posetilaca, najviše školskih ekskurzija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: