Život jednog jagnjeta: Iskočio iz vozila i izbegao smrt

Iako nisu sigurni šta mu se dogodilo, njegovi spasioci na osnovu zadobijenih povreda pretpostavljaju kako je Pikelet ispao iz vozila u pokretu koji ga je vozio u klanicu.

Izvor: Index

Subota, 01.10.2016.

10:49

Život jednog jagnjeta: Iskočio iz vozila i izbegao smrt
Foto: Thinkstock

Njegovo ime je Pikelet, ima 12 nedelja i od početka svog mladog života pokazao se kao pravi borac. Da nije njegovog borbenog duha verovatno bi tragično završio.

Priča o Pikeletu počinje kad je pronađen kako leži pored puta, gde su ga pronašli radnici Australijskog prihvatilišta “Zeleni pašnjaci”, specijalizovani za pomaganje domaćim životinjama. Pronađen je dehidriran, bez većine zuba, s velikom ranom na njušci.

Da li je Pikelet ispao slučajno ili je znao da ide u klanicu, pa je iz njega namerno iskočio manje je važno.

Važno je da je na vreme odveden kod veterinara koji mu je spasao život, nakon čega je postao kućni ljubimac vlasnika navedenog skloništa. Kako piše thedodo.com Pikelet najviše vremena provodi družeći se s njihovim kćerima, sa kojima se igra, šeta, gleda TV, a kao i većini ljubimaca najviše voli da istražuje frižider, odnosno da pita šta ima od hrane za njega. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: