Vo za Ginisa – "umiljati proizvođač izmeta" / VIDEO

Ogroman vo rase holštajn, težak čitavu tonu, koji voli da jede hleb i živahan je kao štene, a stanuje u zoo vrtu u Kaliforniji, kandidat je za titulu najvišeg goveda na svetu.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.09.2016.

23:27

Vo za Ginisa –

Ime mu je Danijel i visok je 193 centimetra od kopita do hrbata, samo mrvicu viši od trenutnog rekordera, piše list "Jurika tajms standard".

Jedan veterinar i čuvari u Zoo-vrtu "Sekvoja" u gradu Juriki izmerilii su Danijela u utorak da bi proverili njegovu visinu, ali Ginisova knjiga svetskih rekorda to tek treba da potvrdi.

Po sajtu Ginisa, najviše govedo bila je Blosom, krava iz Orindžvila, u Ilinoisu, sa 187 centimetara. Uginula je prošle godine, s 13 godina.

Danijel je nežni div koji voli seno i hleb i trčkara za onim ko ga pozove po imenu, rekla je vlasnica En Farli. Vo privremeno živi u zoološkom vrtu pošto ga je Farli nasledila od svoje pokojne tetke koja je imala farmu.

I dalje se traži stalni dom za Danijela. Staranje o ogromnom volu može biti izazov, rekla je Amanda Oston iz Zoo-parka "Sekvoja", dodavši da Danijel jede po više od 20 kilograma sena svaki dan i proizvodi brda izmeta.

"Volela bih da ima više prostora da luta i pase i da se ponaša prirodnije, kao vo", rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: