Milionska tužba zbog ribice koja se prejela

Kada su Mišel i Robert Dačuket iz Teksasa otišli na odmor prošle godine, ostavili su svoje ljubimce na čuvanje kompaniji Prestidžes pets.

Izvor: Mashable

Ponedeljak, 06.06.2016.

10:30

Milionska tužba zbog ribice koja se prejela
Foto: Thinkstock

Po povratku s odmora, par je ustanovio da je voda u akvarijumu beta borca mutna, što znači da su čuvari životinja sipali previše hrane.

Par je zato odlučio da napiše negativnu recenziju na sajtu Jelp, dajući kompaniji jednu od maksimalnih pet zvezdica, piše Mashable.

Dačuketovi, međutim, u tom trenutku najverovatnije nisu ni sanjali da bi ovaj postupak mogao da vodi ka tužbi od milion dolara.

Naime, firma Prestidžes pets tvrdi da je par pre odlaska na odmor potpisao ugovor kojim se obavezuje da neće ostaviti negativne recenzije na internetu i da neće omalovažavati kompaniju.

Kompanija takođe tvrdi da je bračni par ostavio negativne komentare na velikom broju društvenih mreža i sajtova medijskih kuća, uključujući Fejsbuk, ABC i NBC.

U Prestidžes pets navode i da su negativne recenzije dovele do “pretnji smrću i silovanjem, kao i brojnih drugih vrsta uznemiravanja poput krađe identiteta, lažnog predstavljanja itd".

Ovu lavinu navodno je pokrenuo prvi negativan komentar na stranici Jelpa, u kojem Dačuketovi navode da su radnici firme Prestidžes pets sipali previše hrane u akvarijum, čineći da se ribica Gordi prejede.

Advokat Dačuketovih ističe da su navodi bračnog para bili istiniti i da su njegovi klijenti na osnovu Prvog amandmana imali pravo na objavljivanje negativne kritike, bez obzira na potpisani ugovor.

Dačuketovi su takođe mogli da prate zdravstveno stanje beta ribe zahvaljujući kameri koju su postavili iznad akvarijuma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: