Bečki fijakeri: podnošljiviji uslovi za konje

Nastupajuće leto trebalo bi da donese rasterećenje za konje koji vuku bečke fijakere.

Izvor: B92

Utorak, 31.05.2016.

13:35

Bečki fijakeri: podnošljiviji uslovi za konje
Foto: (c) Schaub-Walzer / PID

Gradske vlasti u Beču su prethodnih godina već donele niz mera radi rasterećenja životinja koje vuku fijakere, pa su tako fijakerska stajališta postavljena u hladovini, a redukovano je i radno vreme fijakera.

Prema rečima Uli Sime, članice gradske vlade za zaštitu životne sredine, konji koji vuku fijakere od ovog leta neće raditi ako temperatura u termometru dostigne 35 podeok, a to je primera radi u 2015. godini bio slučaj tokom 18 dana.

Osim toga konji koji vuku fijakere mogu da rade tek svaki drugi dan i to je mera koja stupa na snagu odmah.

Nadalje je redukovan i dnevni rad fijakera, tako da im je dozvoljen rad u periodu od 10 do 21 čas.
Foto: (c) Schaub-Walzer / PID
Fijakeristi će ubuduće pre otpočinjanja svake vožnje biti dužni da provere spremnost konja za vožnju i da podatke o zdravstvenom stanju životinja unose u knjigu vožnji, što će vlasti strogo kontrolisati metodom slučajnog uzorka.

Beču je trenutno registrovano 28 fijakerskih preduzeća koja raspolažu sa 375 konja.

Njihov rad strogo je kontrolisan od strane policije, Gradske veterinarske službe i Gradskog sekretarijata za pravno-saobraćajne poslove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: