Beba bizona uspavana jer su je turisti ubacili u kombi

Ono što je počelo kao dobronameran gest turista u Nacionalnom parku Jeloustoun u SAD ubrzo je dobilo tragičan završetak.

Izvor: B92

Utorak, 17.05.2016.

09:50

Beba bizona uspavana jer su je turisti ubacili u kombi

Turisti su mladunče ubacili u kombi jer im je delovalo da mu je hladno, piše Independent.

Međutim, ovaj postupak doveo je do toga da krdo odbaci bebu, pa su čuvari divljeg sveta ubrzo morali da je uspavaju. “Mladunče bizona je kasnije uspavano jer ga je krdo napustilo, a ono počelo neprestano da se približava vozilima, što je moglo da rezultuje saobraćajnom nesrećom ili nekom drugom opasnom situacijom”, saopštili su zvaničnici Nacionalnog parka Jeloustoun u ponedeljak.

Američke vlasti već duže vreme upozoravaju turiste na to da se drže na bar 23 metra (25 jardi) udaljenosti od divljih životinja i najmanje 90 metara (100 jardi) udaljenosti od vukova i medveda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: