Pingvinski “gej” par prebačen iz Berlina u Hamburg

Dva primerka kraljevskih pingvina, oba mužjaka, prebačena su iz berlinskog zoološkog vrta u zoološki vrt u Hamburgu, nakon što je ustanovljeno da nemaju sklonosti prema suprotnom spolu i da ne žele da se razmnožavaju.

Izvor: B92

Petak, 15.04.2016.

13:15

Pingvinski “gej” par prebačen iz Berlina u Hamburg
Foto: Thinkstock

“Koliko smo mogli da zaključimo, i jedan i drugi su homoseksualni, nikad se nisu parili sa ženkama, a kad se radi o druženju najrađe su jedan sa drugim”, rekla je portparolka berlinskog zoološkog vrta kristijan Rajs.

Kraljevski pingvini druga su najveća vrsta pingvina nakon carskih pingvina, a politika berlinskih zoologa je njihovo održivo razmnožavanje, pa su zato pingvine Olija i Stana zbog njihove disfunkcionalnosti ustupili kolegama u Hamburgu.

Tamo su oni dobili nova imena, ali mogu bez problema da zadrže svoj polni identitet, i sada se aklimatiziraju na novu okolinu.

“Jednog sada zovemo Kale, a drugog Grobi”, rekao je staratelj pingvina u hamburškom zoološkom vrtu Dave Nelde.

U Hamburgu za razliku od Berlina kad je reč o životinjama imaju drugu filozofiju i prepuštaju im da budu ono što jesu, a imaju iograđeni prostor za homoseksualne pingvine u kojoj su i istopolni starosedioci – Huan i Karlos.

Čini se da je publikacija priča o nemačkim gej pingvinima jedan od načina u borbi za prava istopolnih osoba u Nemačkoj. Ta zemlja za razliku od nekih drugih evropskih država još ne priznaje istopolne brakove i vodi veoma restriktivnu politiku prema mogućnosti da takvi parovi usvoje decu.

Pre 7 godina tako je svet obašla priča o dva pingvinska gej mužjaka u zoološkom vrtu u gradu Bremerhaven, nakon što su oni spremno prihvatili oplođeno jaje heteroseksualnog para pingvina, i zajedno spazili da se iz njega izlegne mladunče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: