NS: Zabranjeno hraniti lutalice, intervenišu komunalci

Ukoliko se usudite da u Novom Sadu date vodu ili hranu psu lutalici, rizikujete da vas poseti i sankcioniše komunalna policija.

Izvor: B92

Petak, 24.07.2015.

22:05

Default images
Foto: Thinkstock

Ovakve situacije najčešće se dešavaju u gradskim kvartovima, u kojima komšije ne tolerišu takvo ponašanje, pa odmah zovu komunalne policajce.

“Ukoliko biste ovako postupili u nekom gradskom kvartu i psu lutalici dali vodu, vrlo lako biste se našli na meti komšija koje negoduju. Ubrzo bi mogla da se pojavi i komunalna policija i sankcioniše vas”, navodi Natalija Pejak iz Udruženja za zaštitu životinja Vojvodine.

Ova Novosađanka od komšija nije krila da hrani pse lutalice, pa je ubrzo imala posla sa komunalnom policijom.

Prema odredbi koja važi u Novom Sadu, zabranjeno je hraniti napuštene životinje. Komunalna policija u prethodnom periodu intervenisala je 58 puta zbog toga što su ljudi hranili napuštene pse.

Natalija Pejak najavila je novi plan rada sa napuštenim psima, koji neće sprečiti građane da na ulici nahrani napuštenog psa ili mačku, a očekuje se i podrška gradskih službi.

Zbog sve češćih intervencija komunalne policije, kada je reč o hranjenju napuštenih životinja, reagovale su i pojedine političke partije. Miroslav Vasin, iz DS, takvu praksu nazvao je poremećenim sistemom vrednosti u društvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: