Porodica kupila dva lavića iz zoo vrta

Jedna palestinska porodica u gradu Rafi, na jugu Pojasa Gaze, kupila je dva mladunčeta lava iz lokalnog zoo vrta i sada ih drži kao kućne ljubimce.

Izvor: Tanjug

Subota, 21.03.2015.

22:25

Default images
Foto: Thinkstock

Lavovi imaju samo dva i po meseca i igraju se sa unucima Saeda Eldina al Džamala, zaposlenog u Palestinskoj upravi. Iako su tako mali, lavovi već pojedu oko pola kilograma mesa dnevno. Al Džamal izjavio je danas za Asošijeted pres da zna da će lavići jednog dana postati opasni i planira da ih uskoro stavi u kavez.

Većina životinja u Gazi doneta je na tu teritoriji kroz tunele za krijumčarenje, prokopane ispod granice s Egiptom.

U poslednjih nekoliko nedelja lavići su u kući Al Džamala u izbegličkom logoru živeli kao članovi porodice.

Četvoro male dece igra se sa njima po čitav dan.

Al Džamal, između ostalog, planira da ih, kada poodrastu, iznajmljuje zabavnim parkovima i restoranima. Neko mu je ponudio 9.000 dolara da kupi mlade lavove, kako tvrdi, ali nije obelodanio koliko ih je on platio zoo vrtu koji je u finasijskim teškoćama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: