Ljubimac na B92.net

Kako izgleda socijalni život papagaja tigrica?

Papagaji tigrice poznati su po tome da vole društvo, a ako su usamljeni, mogu se čak i razboleti.

Index.hr Izvor:

Kako bi bile najsrećnije, najbolje ih je držati barem u paru jer im čovek i razne igračke poput ogledala ili plastične ptice ne zamenjuju društvo njegove vrste. Nabavka drugog papagaja preporučuje se posebno ako prva tigrica mnogo vremena provodi sama.

Ako su u paru, lako bi se moglo dogoditi da se pare. Mužjaci se razlikuju od ženki pre svega detaljima oko kljuna. Kod mužjaka je plave, a kod ženke može biti beličaste, ružičaste ili smeđe boje. Iako se mogu pariti već s nekoliko meseci, bolje je ne dopustiti im parenje do starosti od godinu dana.

U kavez im stavite gnezdo u koje će ženka moći da snese tri do osam jaja. Zanimljivo je to da će se svaka tigrica, ako ih imate više, sebi odabrati partnera s kojim će ostati do kraja života.

Ostale životinje

Novi Sad: Zabranjeno je hraniti lutalice

Novosadske gradske vlasti odbacile su danas kritike Demokratske stranke na račun Komunalne policije zbog kažnjavanja građana koji daju vodu psima i mačkama lutalicama i saopštile da postupaju po gradskoj Odluci o držanju domaćih životinja, prema kojoj je zabranjeno hranjenje napuštenih i izgubljenih domaćih životinja na javnim površinama.

Ostale životinje četvrtak 23.07. 18:21 Komentara: 162
strana 1 od 17 idi na stranu