Mačak koji može da namiriše smrt i olakšava "prelazak" na onaj svet

Ljubitelji životinja koji za kućne ljubimce imaju pse i mace odlično znaju da među njima postoje velike razlike, ali baš to je ono što suživot čini zabavnijim i lepšim. Postoje neke mace koje umeju da se ponašaju kao psi, ili obrnuto, ali neke mačke imaju svoje posebnosti i različitosti.

Izvor: B92

Sreda, 11.10.2017.

15:13

Default images

One su kao jing i jang, u njima postoji vernost i nezavisnost, umiljatost i suzdržanost, hrabrost i oprez, strast i ravnodušnost. Na neki način ponašaju se kako njima odgovara. Jeste li ikada videli macu kako hrabro ganja i napada psa boreći se za svoje mladunce? Veoma su agilne i spretne, male penjalice i grebalice, ali kada vam zasednu u krilo i krenu sa svojim neprocenjivim predenjem – opuštanje je zagarantovano.

Kažu da mace spavaju na mestima s negativnom energijom te da je stavljaju u balans. Postoje brojne teorije o mačkama i njihovim sposobnostima. U nekim domovima za stare i nemoćne osobe tako tvrde da mačka može da predoseti čak i smrt. Jedna od njih je i Oskar, “zaposleni” u staračkom domu u američkom gradu Providensu, a o ovoj njegovoj sposobnosti napisana je čak i knjiga.

U ovom staračkom domu je osoblje čak i pokušalo da testira njegove sposobnosti stavljajući ga na krevete osoba za koje su mislili da će umreti, ali Oskar je jednostavno otišao na drugi krevet kod drugog pacijenta i u više od 50 slučajeva se sklupčao baš kod umiruće osobe, kao da želi da joj pomogne da pređe u drugi svet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: