Bliži se Treći Mrnjau Fest u Domu omladine Beograda

Živele mace: bucmaste, tanane, čupave, kratkodlake, ćelave, dugonoge, kratkonoge, crne, bele, šarene... ma kakve god bile, najlepše su zato što su – mačke!

Izvor: B92

Utorak, 06.12.2016.

08:59

Bliži se Treći Mrnjau Fest u Domu omladine Beograda
Mrnjau Fest (Foto: Kristina Tošiæ)

Izvor: Le PETit WCF

U subotu i nedelju u Domu omladine Beograda će biti održan treći jedinstveni festival posvećen mačkama - Mrnjau Fest. Organizatori iz felinološkog društva Le PETit poručuju: dođite da mrnjaučemo, predemo, da se mazimo, ako treba i frkćemo, zatim nešto i da naučimo, ali prvenstveno da se radujemo i zabavimo!
Mrnjau Fest (Foto: Maja Mediæ)
U subotu i nedelju u Domu omladine Beograda će biti održan treći jedinstveni festival posvećen mačkama - Mrnjau Fest. Organizatori iz felinološkog društva Le PETit poručuju: dođite da mrnjaučemo, predemo, da se mazimo, ako treba i frkćemo, zatim nešto i da naučimo, ali prvenstveno da se radujemo i zabavimo!
Bengalske mace (Foto: Nebojša Nišaviæ)
Festival će biti otvoren za posetioce u subotu i nedelju 10-11. decembra od 11-18h. Ulaznica je 300 dinara. Za decu predškolskog uzrasta ulaz je slobodan.

Međunarodna izložba mačaka - WCF Jubilee Cat Show

Sfinks maca (Foto: Nebojša Nišaviæ)
Glavni program festivala je zvanična međunarodna izložba mačaka po WCF (World Cat Federation) sistemu. Izlažu se rasne i domaće mačke u svim WCF kategorijama. Pred kraj svakog takmičarskog dana priređuje se javno ocenjivanje i prezentacija rasa, a veliko finale su Best in Show i Best of Best revije.

U nadmetanju za titule najlepših očekuje se prisustvo skoro 100 izuzetnih mačaka iz Srbije i mnogih evropskih zemalja. Biće zastupljene sve popularne rase: britanke, mejn kunovi, persijanke ali i rase koje se ređe viđaju: afrodite, bengalke, birmanke, nebelung, norveške šumske, korniš reks, sfinks i druge. Domaće mace su takođe dobrodošle i ravnopravno se takmiče za nagrade!

Program izložbe mačaka

Kreativne radionice na Mrnjau Festu
10h: prvi deo programa - ocenjivanje za stolom

13h: pauza

Subota 14h: drugi deo programa - takmičenje domaćih maca za Le PETit HHP Cup i dodela #mrnjau nagrade, zatim takmičenja u WCF ringovima

Nedelja 14h: drugi deo programa - takmičenja u WCF ringovima, zatim takmičenje svih maca za prestižnu WCF Silver Master titulu u Jubilee ringu

16h: treći deo programa - Best in Show, Best of Best, Best General

Nedelja 18h: dodela nagrade publike i proglašenje Best Supreme – najbolje mace na izložbi.

Programi u subotu: bazar rukotvorina i kreativne radionice

Veterina Beograd na Mrnjau Festu (Foto: Le PETit)
Prvoga dana Mrnjau Festa u maloj sali Doma omladine predstaviće se primenjeni umetnici sa svojim maštovitim „šapotvorinama“ – ručnim radovima čija je zajednička tema mačka, te eto prilike da sebe ili drage nam ljude darujemo unikatnim poklončićem, a mace obradujemo nekom zanimljivom korpicom ili igračkom.

Atelje Kreativistika će prirediti otvorene kreativne radionice, te će učesnici kao uspomenu sa Mrnjau Festa poneti neku originalno svojeručno napravljenu mačkotvorinu. Urednica je Simonida Zorić-Jančić. Program radionica:

12:00-13:30 Maca i vunica / Sanja Kampe
14:00-15:30 Nemoguća bića / Maja Busić
16:00-17:30 Cat Beads, izrada nakita / Dragana Tomić

Vešti prsti šminkera pretvoriće dečja lica u male i velike mačke, tigrove, lavove ili kakvo drugo mačje biće iz mašte, a devojačka lica u mačkolike vamp heroine!

Udomljavanje maca u nedelju

Svetlana Laloviæ, Le PETit i korniš Rextasy Zlatko
Drugoga dana Mrnjau Festa, u saradnji sa Veterinom Beograd u maloj sali Doma omladine biće organizovano udomljavanje mačića. Posetioci će imati priliku da izaberu i povedu kući macu svog života - novog čupavog, predljivog i maznog člana porodice. Sve udomljene mace biće na licu mesta čipovane, vakcinisane i biće im obezbeđena besplatna sterilizacija. Urednica udomljavanja je Snežana Puača-Simić.

Organizatori Mrnjau Festa – društvo Le PETit i Dom omladine Beograda

Aneliz Hakman, predsednica World Cat Federation (Foto: Ana Tošiæ)
Društvo Le PETit promoviše ideju o odgovornom vlasništvu nad životinjama. Društvo je počelo sa radom 2012. godine, a od 2013. predstavnik je Srbije u WCF - World Cat Federation. Društvo Le PETit redovno organizuje ili učestvuje u akcijama posvećenim dobrobiti životinja, kao što su Mrnjau vikendi i Mrnjau tribine u Domu omladine Beograda. Tokom Mrnjau vikenda u junu ove godine udomljeno je preko 30 domaćih maca, strogo u skladu sa propisima o odgovornom vlasništvu životinja.

World Cat Federation - WCF

Nebelung maca i afroditini divovi (Foto: Le PETit i Mythologica WCF)
WCF je međunarodna federacija felinologa i ljubitelja mačaka sa sedištem u Nemačkoj. WCF okuplja više od 540 organizacija i klubova iz Evrope, SAD i sveta. WCF je u Parlamentu Evrope u Strazburu ovlašćen za učešće u procesima procene, predlaganja i donošenja zakonskih akata vezanih za zaštitu i dobrobit životinja. WCF donosi standarde za rasne mačke, školuje sudije za ocenjivanje i organizuje izložbe mačaka. Na Mrnjau Festu mačke će ocenjivati tim međunarodnih sudija na čelu sa Anelizom Hakman, osnivačem i predsednicom WCF.
Udomljavanje maca na Mrnjau Festu (Foto: Ivan Jekiæ)
Oduvek se pričalo, a danas već postoje i konkretni dokazi da mačke otklanjaju negativne vibracije i frekvencijama kojom predu blagotvorno utiču na ljude! Počnimo novu 2017. uz dobre vibracije, kažu organizatori iz društva Le PETit i pozivaju da se zajedno osmehujemo i predemo na Mrnjau Festu, ovog vikenda u Domu omladine Beograda!

Sve informacije o Mrnjau Festu su dostupne na Mrnjau grupi i sajtovima Doma omladine Beograda i Kluba Le PETit.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: