Zašto mace vole da piju vodu sa slavine?

Ako ste ponosni vlasnsik mace, sigurno ste je nekada zatekli kako pije vodu sa česme ili čak iz vaše čaše… Jeste li se zapitali zašto to radi, iako je posuda za vodu puna? Evo odgovora

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.08.2016.

08:59

Zašto mace vole da piju vodu sa slavine?
Foto: Thinkstock

Zapravo, isto kao i mi, mačke takođe više vole svežu vodu, od one ustajale u činijici. Voda koje teče iz česme je vrlo privlačna njihovim čulima sluha i vida, verovatno i čulu mirisa.

Čak i ako posuda za vodu vaše mačke ne deluje prljavo, bakterije se vrlo brzo nagomilavaju, naročito ako koristite posude od keramike i plastike.

Uvek je bolje rešenje da koristite činijice od nerđajućeg čelika, kako za hranu tako i za vodu.

Takođe, preporučuje se da menjajte vodu što češće, a posudu vrlo temeljno operite i isperite.

Ustajala voda već nakon nekoliko časova gubi kiseonik. Ipak, mačke vrlo dobro znaju kako sveža voda ima u sebi puno kiseonika, što posebno važi za vodu koja teče iz slavine.

Izvor: zivotinje.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: