Vlast se menja, ali Leri ostaje "prvi mačak" Britanije

Britanski premijer Dejvid Kameron danas privodi kraju selidbu iz zgrade britanske vlade gde sutra dolazi nova premijera Tereza Mej, ali će u Dauning stritu ostati mačak Lari, preneli su londonski mediji.

Izvor: B92

Utorak, 12.07.2016.

13:20

Vlast se menja, ali Leri ostaje
Tanjug / AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Lari se šeta po hodnicima rezidencije premijera od 2011. godine kad je uzet sa zadatkom da lovi miševe i pacove. Sada će morati da se navikne na novi stil cipela novog stanara, jer Tereza Mej voli da nosi baletanke.

Mediji su naveli da je kružila priča da će Kameronovi povesti Larija, ali je neimenovani portparol britanske vlade rekao da mačak nije njihov već nekog funkcionera koji ga je "trajno pozajmio" za lov na miševe.Lari je dovoden pošto su kamere jednom uhvatile pacova u kadru kako ulazi u rezidenciju premijera. Mačak svaki dan dobija jestive poklone od obožavalaca a veći deo dana drema po nameštaju.

U Dauning stritu je običaj da bude mačka, što je tradicija od 1920. godine.

Za vreme premijerke Margaret Tačer bio je mačak Hamfri ali je "otišao u penziju" za vreme Tonija Blera, preneli su mediji koji su šaljivo dodali da Lari, zbog mera štednje, radi besplatno i ne dobija platu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: