Dvostruki život: Mačak 10 godina živeo u dve porodice

Jedan sijamski mačor izazvao je spor između dve porodice iz Velingtona, na Novom Zelandu, koje tvrde da je mačor baš njihov kućni ljubimac.

Izvor: B92

Utorak, 14.06.2016.

11:46

Dvostruki život: Mačak 10 godina živeo u dve porodice
Foto: Thinkstock/Ilustracija

Gotovo deset godina mačak je vodio dvostruki život i šetao od kuće Smitovih do kuće porodice Aleksander, pretvarajući se da im je kućni ljubimac. Izgleda da mu je bilo lepo i kod jednih i kod drugih, pa nije mogao da odluči kome pripada...

Još 2000. godine Alis Aleksander nabavila je sijamskog mačka i nazvala ga Ming, po njegovoj navici da se stalno šeta po komšiluku (eng.mingle). On je po svemu sudeći ozbiljno shvatio svoje ime i rešio da ga i opravda!

Jednom je čak zaspao u tuđem kamionu, pa ga je porodica pronašla na drugom kraju grada!

Četiri godine kasnije Aleksandrovi su primetili da se Ming kući vraća sit i bez ogrlice na kojoj je bilo ispisano njegovo ime i broj telefona vlasnika. Nisu tome pridavali mnogo pažnje, sve dok 2010. Ming nije nestao. Porodica ga je tražila, oblepila grad plakatima, a Ming se vratio tek 2014. godine, četiri godine nakon nestanka.

Tada su mu ugradili čip i stavili mu novu ogrlicu, ali to nije mnogo pomoglo, jer je Ming opet nestao. Mesec dana kasnije vratio se s obrijanom nogom, po kojoj se videlo da je bio kod veterinara zbog neke intervencije. To je zabrinulo vlasnike, pa su rešili da oblepe grad plakatima i obaveste sugrađane da je on njihov mačak!

-Znala sam da ga je neko zbrinuo za to vreme, a nakon nedelju dana javila mi se žena koja je tvrdila da Ming već neko vreme živi sa njima.

Žene su tada ustanovile da je mačak vodio dvostruki život, da se povremeo znao Ming, a povremeno Klio. Kada je nestao na nekoliko godina od porodice Aleksander, Smitovi su ga poveli sa sobom u drugi grad, pa ga zbog toga dugo nije bilo u prvobitnom domu.

Glenda Smit bila je u neverici kada joj je Alis Aleksander ispričala da je Ming, ili Klio, njihov mačak.

-Nisam mogla da verujem! Klio je mačak mog supruga i on je već devet godina sa nama. Mislili smo da je napušten pa smo ga udomili. Kad god je dolazio kod nas nije nosio nikakvo obeležje vlasnika. On je sada deo porodice, volimo ga i on nas voli, zbog čega nam se uvek i vraća! - rekla je Glenda Smit.

S druge strane, njegova prvobitna vlasnica Alis želi da se Ming vrati njima.

-Teško je... Mi njega mnogo volimo i želimo da bude srećan. Plašimo se da će Smitovi ponovo da se odsele i da ga više nećemo videti, što bi nas slomilo... On sada ima 15 godina i zaslužio je mnogo pažnje i ljubavi...

Sudbina mačka koji je uživao u čarima dvostrukog života i dalje nije odlučena, ali je dobra stvar u celoj priči što obe porodice kao prioritet u rešavanju ovog problema ističu Mingovu, odnosno Kliovu - sreću! To je ipak najvažnije!

Izvor: zivotinje.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: