Ljubimac na B92.net

Mrnjau vikend u nedelju 12. juna u Domu omladine

Dom omladine Beograda i Felinološko društvo Le PETit po drugi put priređuju priredbu posvećenu mačkama i mačkoljupcima - Mrnjau vikend.

Podeli

Troje najbržih koji pošalju mejl na karte@b92.net koji u naslovu mejla imaju MRNJAU VIKEND i ostave nam svoje podatke - ime, prezime i kontakt telefon, dobiće po dve besplatne ulaznice za Mrnjau fest. Dobitnici će biti obavešteni mejlom.

Sve informacije o Mrnjau vikendu su dostupne na Mrnjau grupi i sajtovima Doma omladine Beograda i Kluba Le PETit.

Izvor: Le PETit

Na Mrnjau vikendu posetioce očekuju mace spremne za udomljavanje, ali i veoma interesantna predavanja – od stručnih tema vezanih za pravilnu ishranu, dobrobit i zdravlje mačaka, preko rušenja predrasuda do zabavnih priča o mačkama, do predstavljanje raznolikih rasa mačaka. Predavači će biti felinolozi, veterinari, pedijatri i mnogi drugi zanimljivi gosti, između ostalog i podmladak odreda izviđača Voždovac koji će pokazati svojim vršnjacima kako se poštuje priroda i sva živa bića, i zašto je važno odrastati uz životinje.

Predavanja i tribine

Macan Fića, spreman za udomljavanje
Macan Fića, spreman za udomljavanje

Na predavanjima i tribinama, očekuju vas razgovori sa stručnim i zabavnim gostima, čak i o teškim temama. Pričaonice startuju od 13 časova. Satnica predavanja i tribina:

13h: Zdravlje na usta ulazi - važi i za mačke!

14h: Kako prijaviti zlostavljanje životinja?

Kome se obrariti i kako se postaviti kada krenu da vas šetaju od broja do broja?

15h: Beba u kući, mačka napolje - zašto pobogu?

16h: Rastemo zajedno - zašto je mačka idealan kućni ljubimac?

17h: Odgovorna pomoć prirodi

Zašto je sterilizacija mačaka jedini mogući izbor?

Mejn kun Uragan, Svindoff WCF (Foto: Ana Tošić)
Mejn kun Uragan, Svindoff WCF (Foto: Ana Tošić)

.

Najšarmantnija mačja lica za sezonu proleće - leto 2016.

Mačori Srećko, Šibalić i Beli
Mačori Srećko, Šibalić i Beli

Na Mrnjau vikendu će biti proglašeni dobitnici nagradne igre „#lepetitlice“. Pobednici su izabrani na osnovu komentara na Le PETit Mrnjau grupi. Ovoga puta prvu nagradu dele mačori Srećko i Šibalić vlasnice Danice Stojanović, a nagradu za životno delo je osvojio Macan Beli vlasnice Yasmin Awan.

Kreativne radionice

Foto: Maja Medić
Foto: Maja Medić

Svi znamo da kreativnost i mace od pamtiveka idu šapu pod šapu. Na Mrnjau vikendu najmlađi mačkoljupci imaće priliku da uposle svoje vredne ručice i još ponešto nauče od svojih vršnjaka iz izviđačkog odreda Voždovac. Radionice vodi Atelje Kreativistika. Satnica kreativnih radionica:

12 - 13:30 - Ukrasne kesice-mace (reciklaža i dekoracija)

14 - 15:30 - Izmišljena bića (crtanje)

16 - 17:30 - Čašica mačkica (reciklaža i dekoracija)

Između navedenih radionica Izviđaći Voždovca će prezentovati svoje izviđačke aktivnosti i učiti vršnjake raznim veštinama, na primer - kako napraviti prave, pravcate izviđačke čvorove?

Udomljavanje mačaka

Udomljene mace Mića i Lusi (Foto: Nebojša Nišavić)
Udomljene mace Mića i Lusi (Foto: Nebojša Nišavić)

Na Mrnjau vikendu nas očekuju i lepe i zdrave mace spremne za udomljavanje. Ako se zaljubite u neku od ponuđenih mačaka moći ćete da je udomite. i tako oplemenite svoj život i porodicu. Odrastanje uz ljubimca nije luksuz već potreba, posebno u gradskim uslovima, jer nam ljubimci pomažu da odrastemo u brižne, empatične ljude, a odrastanje uz macu nas posebno uči integritetu, poštovanju i prihvatanju različitosti.

Akciju podržavaju i nadležne gradske ustanove: Veterina Beograd će donirati opšte i vakcine protiv besnila, kao i mikročipove za udomljene mace. Budući vlasnici će biti gosti Beo zoo-vrta.

Prezentacije mačjih rasa

Bengalac Vincent Rubby Gold WCF i britanka Iskra Iskrissimo WCF
Bengalac Vincent Rubby Gold WCF i britanka Iskra Iskrissimo WCF

Odgovorni odgjanivači iz Kluba Le PETit WCF će predstaviti rasne mace i govoriti o osobinama, negovanju i karakteru svojih ljubimaca. Predstaviće se afrodite, bengalke, britanke, mejn kunovi i druge izuzetne mace.

Udomljena maca Zoe
Udomljena maca Zoe

Mrnjau vikend u Domu omladine Beograda biće održan u nedelju 12. juna, od 11-19h. Ulaz je 100 dinara, za decu predškolskog uzrasta ulaz je slobodan.

Prati B92 na Viberu

Mačke

Mačak oborio svetski rekord na skejtbordu / VIDEO

Robert Dolvet ponosni je vlasnik bengalskog mačka Bumera koji je već prilično dobro poznat na internetu. Bumer se ponovo proslavio prošavši na skejtbordu između nogu 20 ljudi i postavivši novi svetski rekord. Njegov prethodni rekord bio je prolazak kroz noge 13 ljudi. Ako vas je Bumer oduševio svojom veštinom ili jednostavno volite bengalske mačke, možete da posetite njegovu Instagram stranicu i postanete jedan od njegovih obožavalaca.

Mačke nedelja 8.10. 08:45 Komentara: 4
strana 1 od 91 idi na stranu