Novogodišnja čarolija na Mrnjau festu

Tačno između dve proslave Nove godine, u subotu i nedelju 9. i 10. januara u Domu omladine Beograda održaće se jedinstveni festival - Mrnjau fest. Festival je posvećen mačkama, dobrim vibracijama i kreativnosti, jer mačke su od pamtiveka bile pratioci kreativnih ljudi - od umetnika do naučnika, od Leonarda do Tesle.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.01.2016.

08:49

Novogodišnja čarolija na Mrnjau festu
Mrnjau fest i mace afrodite

Izvor: Le PETit WCF

Glavni program festivala je Svetska izložba mačaka po pravilima Svetske federacije mačaka WCF (World Cat Federation). Mace će ocenjivati Aneliza Hakman, legendarni svetski felinolog, osnivač i predsednica WCF-a, zatim Andreas Mebijus, generalni sekretar organizacije, i gospođa Marion Majster, sutkinja za sve rase mačaka. Andreas Mebijus je već poznat našim ljubiteljima mačaka sa prošlogodišnjeg Mrnjau festa - on je veliki zabavljač, te publiku u Domu omladine Beograda ponovo očekuje odličan provod.
Andreas Mebijus (WCF) i Svetlana Laloviæ (Le PETit)
U nadmetanju za titule učestvovaće preko 100 mačaka pristiglih iz zemlje i inostranstva. Biće zastupljene skoro sve dobro poznate rase - persijanci, sijamci, britanke, ruske plave, svete birmanke, mejn-kunovi, sibirci i druge. Pored njih na izložbi će biti prikazane i neke retko viđene mačke - šampionski korniš reks, impozantne afrodite, raskošne nebelung mace, dugodlake britanke, razbarušene selkirk reks mace, elegantne abisinke, lisičaste somali, goluždrave sfinks mace... Naravno, učestvuju i domaće mace koje će pokazati svima koliko su lepe, negovane i voljene te će ponosno stupiti na takmičarski podijum.
Takmièenje maca u WCF ringu
Od 10 do 13h sudije će mace ocenjivati za stolovima. To je uvodni deo programa i dobra prilika da posetioci koji su zainteresovani za rasne mace popričaju i dobiju odgovore direktno od odgajivača. Posle pauze, oko 14:30h počinju veoma interesantna nadmetanja mačaka u WCF ringovima. U ringovima se mace istog uzrasta takmiče direktno jedna protiv druge, bez obzira na rasu. Ocenjivanje u ringovima je javno, sudije javno komentarišu osobine mačke, pričaju priče i zanimljivosti o rasama i to je prilika da se i posetioci uključe u dešavanja na izložbi, dobro provedu i nešto nauče. Posle ring takmičenja, oko 17h sledi Best in Show finalna revija. To je još jedan veoma zabavan deo programa, jer sudije biraju pobednike javno, a podrška favoritima i navijanje su više nego poželjni!
Mrnjau Fest (Foto: Maja Mediæ)
.
Mrnjau lice - maca Mrvica (Foto: Sanja Vuèak)
Kao zagrejavanje za festival, na stranicama Kluba Le PETit na Fejsbuku organizovano je glasanje za zaštitno mačje lice Mrnjau festa. Za najšarmantniju macu izabrana je Mrvica, maca koja živi i zajedno sa vlasnicom Sanjom radi u pet-šopu na pijaci na Banjici.

Takmičenje mačaka će biti u velikoj sali „Amerikana“ Doma omladine. U holu ispred sale biće prisutni i veterinari-edukatori, koji će davati odgovore i držati kratka predavanja o negovanju i pravilnom gajenju mačaka.

Kreativni kutak Mrnjau festa

Kreativni kutak Mrnjau Festa
Mrnjau fest je jedinstvena prilika da posetioci na jednom mestu uživaju u razgledanju svekolikih vrsta mačaka, ali i da učestvuju u interesantnim kreativnim radionicama i igraonicama - da uposle maštu i dobru volju!
Radionice za decu i odrasle "Kreativistika"
Kreativni centar „Kreativistika“ i saradnici su pripremili šareni prateći program za celu porodicu, koji će se odvijati tokom dva dana u Klubu Doma omladine. Odrasli i deca će moći da se oprobaju u plesnim radionicama, raznolikim kreativnim tehnikama, izražavanju kroz glumu, glas i pokret i još mnogo toga. Uz kupljenu kartu Mrnjau festa svako ko želi može da učestvuje u radionicama i igraonicama za decu i odrasle. Radionice vode: Maja Matić Radonić, Sanja Kampe, Maja Busić, Vanja Marčić Sulomar, Danijela Vida, plesna trupa Erin'sFiddle i drugi.

Satnica kreativnih radionica Mrnjau festa

Subota 9. januar:

11-12h: Dečja radionica „Izmišljena bića“ (Maja Busić)

12:30-13:30h: Dečja radionica „Mjaurajf“ (Sanja Kampe)

14-15h: Dečja radionica „Lutkići“ (Maja Matić Radonić)

15:30- 17h: Kreativna radionica za odrasle „Dekupaž“ (Vanja Marčić Sulomar)

17:30- 18:30h: Plesna radionica za odrasle „Irski ples“ (trupa Erin’s Fiddle)

Nedelja 10. januar:

11-12h: Dečja radionica „Vunica maca“ (Maja Matić Radonić)

12:30-14h: Dramska radionica za odrasle „Protresi se!“ (Danijela Vida)

14:30-15:30h: Dečja radionica „Irski ples“ (trupa Erin’s Fiddle)

16-17h: Dečja radionica „Izmišljena bića“ (Maja Busić)

17:30- 18:30h: Velika avantura (iznenađenje za kraj)

Bazar rukotvorina „Šapotvorine“ i face-painting

Bazar rukotvorina "Šapotvorine"
Pored radionica, biće prisutni i stvaraoci kojima su mace nadahnuće za originalne „Šapotvorine“. Biće izloženi i ponuđeni ručni radovi, modni detalji, ukrasi za kuću, kućice i igračkice za mace. U holu Doma omladine najmlađe će dočekati vešti prsti dečjeg animatora Milice Radulović „Veverak“ koja će uz malo magične boje pretvoriti dečja lica u mačkolika bića iz mašte!

O društvu Le PETit WCF

Maèor Dado (Foto: Ivan Jekiæ)
Felinološko društvo Le PETit promoviše ideju o odgovornom vlasništvu nad životinjama. Društvo je počelo sa radom 2003. godine, a od 2013. predstavnik je Srbije u WCF - World Cat Federation.
Hektor, nagrada publike 2014 (Foto: Nebojša Nišaviæ)
Društvo Le PETit redovno organizuje ili učestvuje u akcijama posvećenim dobrobiti životinja, kao što su Mrnjau vikendi i Mrnjau tribine u Domu omladine Beograda. Samo tokom jednog Mrnjau vikenda 2012. godine udomljeno je preko 100 domaćih maca, strogo u skladu sa propisima o odgovornom vlasništvu životinja.
Animacija dece "Veverak"
Oduvek se pričalo, a danas već postoje i konkretni dokazi da mačke otklanjaju negativne vibracije i frekvencijama kojom predu blagotvorno utiču na ljude! Počnimo novu 2016. uz dobre vibracije, kažu organizatori iz Kluba Le PETit i pozivaju da se zajedno osmehujemo i predemo na Mrnjau Festu, ovog vikenda u Domu omladine Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: