Kako da usrećite mačku?

Ako mačka nema gde da se skriva, šta da grebe ni teritoriju koju može da obeležava, biće pod stresom.

Izvor: B92

Nedelja, 22.11.2015.

09:15

Default images
Foto: Thinkstock

One su bića instinkta i treba im omogućiti da rade ono za šta su stvorene kako bi bile srećne i zdrave. Evo kako možete usrećiti vašu mačku.

Obezbedite joj dovoljno zabave

Važno je da mačka ima dovoljno igračaka, kao i da joj posvećujete dovoljnovremena i pažnje za interakciju i igranje. Na ovaj način bolje ćete se povezati sa vašim ljubimcem.

Neophodna oprema za mačke

Takođe, važno je da ispunite osnovne potrebe mačke, tako što će kutija sa peskom redovono biti čista, postavićete joj grebalicu i dovoljno mesta za skrivanje. Bez ovih stvari, mačka će verovatno ispoljavati simptome stresa.

Stabilna težina

Foto: Thinkstock
Gojazne mačke su sklone različitim oboljenjima, uključujući i dijabetes. Zato je mački potrebno da u toku dana bude aktivna. Takođe, kako je i ishrana vrlo važan faktor. Nutritivne i energetske potrebe mačke menjaju se u zavisnosti od starosti. Pre nego što nabavite hranu, uverite se da je izbalansirana i kompletna.

Veterinarska nega

Vaša mačka možda neće biti naročito srećna tada, ali redovne posete veterinaru su od suštinskog značaja za održavanje zdravlja. A naravno, zdrava mačka je i srećna mačka. Ne zaboravite na oralnu higijenu - redovno održavanje i pranje zuba sprečiće stomatološke probleme.

Izvor: Zivotinje.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: