Zašto mačke grebu nameštaj?

Na trenutak ste zatvorili oči i opuštate se, kad čujete poznati zvuk kandži koje se usecaju u kožu na vašem trosedu. Vreme je da konačno kupite mačju grebalicu.

Izvor: Tportal

Utorak, 21.07.2015.

08:55

Default images
Foto: Thinkstock

Mačke grebu nameštaj iz raznih razloga. Za mačke je grebanje dobar aerobik – tako se protežu, izvlače i uvlače kandže, piše Vet Street.

Mačke se grebanjem po raznim površinama rešavaju starih noktiju, ali to nije jedini razlog. Mačke vole da po svemu ostavljaju svoj miris, a žlezde koje se nalaze između njihovih jastučića na šapama, podjednako su dobre kao i njihovi obrazi za tu svrhu.

Čak i šteta koju ostavljaju na onome što grebu, ima značenje. Mačke tako ostavljaju drugim mačkama poruku da je to njihova teritorija.

Ali, u slučaju kućnih mačaka, jednostavno objašnjenje da mačka grebe ono što može je da joj zapravo treba grebalica. Grebalice su idealne za mačje potrebe i zahvaljujući sistemu nagrađivanja ubrzo će postati jedino na čemu će mačka vršiti svoj manikir.

Jednom kad nabavite grebalicu, postavite je tamo gde vaša mačka provodi najviše vremena. Nagradite je svaki put kad je koristi.

Nameštaj koji želite da sačuvate od svoje ljubimice zaštite samolepljivom zaštitnom trakom. Osim grebalice, nabavite i poneku praznu kutiju koja će služiti istoj svrsi. Izvor: tportal.hr

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: