Najčešće nedoumice kada je macin "toalet" u pitanju

Mace su poznate po tome da nikada, osim iz revolta ili zbog bolesti, svesno neće obaviti nuždu van mesta predviđenog za to. Ipak, mnogi se vlasnici pitaju kako tek pristiglo mače, naučiti gde je spomenuto mesto?

Izvor: B92

Subota, 27.06.2015.

08:59

Default images

Vrlo moguće da će vaša mezimica već doći spremna, jer mačići to uče posmatrajući mamu. Ako to nije slučaj, isprobajte sledeću metodu…

Prvo bi trebalo postaviti posudu za nuždu na mirno mesto daleko od hrane i mesta gde mačka spava. Nakon što jede, pije vodu, spava, stavite je u odabranu posudu. Nabavite što prostiju posudu koja će biti dovoljno niska kako bi olakšali njen ulazak, ali i čišćenje.

Ako u stanu imate više mački postavite više posuda s peskom, i to na različita mesta. Ako nemate mesta za više posuda, verovatno nemate ni za dve mačke.

Nikako joj posudu sa peskom ili nekim drugim posipom ne stavljajte u podrum, na tavan, u bučne prostorije ili u blizini drugih kućnih ljubimaca, jer je i njima potrebna privatnost u tim trenutcima.

Kada mače poraste u mačku ili mačora, potrebno je nabaviti višu posudu, jer će pesak ili posip leteti na sve strane, a to nije dobro. Opšte pravilo je da posuda treba biti toliko velika, da se maca u njoj može slobodno okrenuti.

Iz praktičnih razloga, savetujemo vam da ispod posude stavite novine, kako bi lakše pokupili razbacan pesak ili posip.

Iako pesak ima specifičan miris, ne savetujemo vam da koristite veštačke mirise, jer bi joj taj miris mogao smetati, a takođe vodite računa pri čišćenju hemikalijama koje su otrovne.
Najbezbednije je posudu čistiti mlakom vodom i sapunom, pa problema neće biti.

Koliko bi često trebalo čistiti posudu sa peskom?

Svaki dan! Kao prvo u stanu će vam se manje osećati neprijatan miris, a kao drugo mace su uredne životinje i u wc neće ići ako je on zaprljan.

I na kraju, Mace nikada nemojte kažnjavati ako ne stignu ili zaborave “dogovoreno” mesto. Nije to baš tako jednostavno, zato imajte razumevanja. Nagradite je svaki put kada bude poslušna i volite je puno, jer ona vas sigurno hoće.

Izvor: zivotinje.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: