Mačak Merlin ušao u Ginisa jer najjače prede na svetu

Mačak Merlin, koji živi u gradu Torkej na jugu Engleske, zvanično je ušao u Ginisovu knjigu rekorda jer najjače prede na svetu, prenosi danas lokalna štampa u Velikoj Britaniji.

Izvor: B92

Petak, 15.05.2015.

20:10

Default images

Vlasnica Merlina, crno-belog mačka starog 13 godina, postavila je 2013. godine na sajtu Jutjub video klip na kojem mačak prede do čak 100 decibela.

Kako prenosi lokalni list Herlad Torkej, za ulazak u Ginisovu knjigu rekorda neophodno je da mačka prede do 70 decibela.

"Kada ćerka i ja gledamo film na televiziji, moramo da pojačamo ton jer ništa ne čujemo od Merlina. Mogu čak da ga čujem dok sušim kosu fenom", rekla je vlasnica Trejsi Vestvud.

List podseća da je prethodni rekorder mačak Smoki koji takođe živi u Velikoj Britaniji. On je 2011. godine ušao u Ginisove knjigu rekorda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: