Japanska kompanija usrećila radnike mačkama

U Tokiju, glavnom gradu Japana, imati mačku je luksuz zbog problema sa stanodavcima. Ali radnici kompanije ”Ferray Corporation” nemaju takvih briga – oni rade okruženi mačkama.

Izvor: B92

Subota, 28.03.2015.

22:00

Default images

Japanska kompanija Ferray Corporation odlučila je da svoje zaposlene motiviše na poseban način – omogućila im je rad u okruženju punom mačaka. Iako na prvi pogled ova ideja deluje čudno zbog retkih stanodavaca koji odobravaju kućne ljubimce, u Japanu je poslednjih godina nikao niz kafića s mačkama, pa je ovo zapravo samo korak dalje.

U kompaniji se nalazi čak devet spasenih mačaka. Maskote kancelarija potpuno se slobodno kreću, a zaposleni ih obožavaju. Štaviše, oni tvrde da doživljavaju mnogo manje stresa otkad su dobili mačke.

Kao što možete da pretpostavite, devet mačaka koje se slobodno kreću po kancelarijama imaju i svoje negativne strane. Slatki ljubimici često umeju da ugase računare, grizu kablove, grebu zidove, cepaju ili gužvaju papire i prave greške u poslu kratkom šetnjom po tastaturi. Mačke takođe ne mare za to da li su ljudi u poseti klijenti pa im bez pardona kopaju po stvarima i sede na stolu tokom važnih poslovnih sastanaka.

Ali bez obzira na sve loše strane, mačke nimalo ne smetaju zaposlenima. Otkad su nabavili mačke, radnici kompanije bolje komuniciraju (o mačkama) i mnogo su opušteniji. njima je dozvoljeno da na posao donesu i svoje ljubimce. Kompanija je onima koji nemaju ljubimca ponudila mesečni novčani bonus da udome mačku. Foto: Benjamin Linh VU/Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: