Šta treba znati kada mačku nagrađujete poslasticama?

Nagrađivanje poslasticama je vrlo važno za mačku, jača vezu između vas i ljubimca i pomaže u obuci i korigovanju ponašanja. Pročitajte šta sve treba da znamo o poslasticama, kako ne bismo ponavljali greške…

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.11.2014.

08:45

Default images

Poslastica mora biti drugačija od standardne hrane

Poslastica je nešto posebno, čemu će se mačka radovati. Poslastica treba da bude drugačija od uobičajene hrane i ukusna ljubimcu, jer mačka neće na jedan dodatni obrok standardne hrane gledati kao na nešto posebno.

Samo umereno

Preporučuje se da se na poslastice odvoji pet do deset posto dnevnih kalorija. Naime, poslastice ne sadrže sve hranljive sastojke potrebne mački za funkcionisanje organizma, pa tako ne treba da zamene standardnu hranu.

Naša hrana

Ukoliko želite da izbegnete komercijalne poslastice, uvek ih možete napraviti sami. Takođe, pročitajte koje će sve namirnice iz naše ishrane vaša mačka obožavati. Međutim, vrlo je važno pratiti kako mačka reaguje na neku poslasticu i istražiti šta joj najviše prija.

Namirnice koje treba izbegavati

I dok je neka hrana koju mi jedemo potpuno bezbedna za mačke, neke stvari bi trebalo izbegavati: beli i crni luk, grožđe, čokoladu, praziluk…

Poslastice nisu zamena za pažnju!

Onda kada ne možete da posvetite dovoljno vremena ljubimcu možda ćete pomisliti da poslastica može zameniti vašu pažnju. Ipak, ljubimcu ste potrebni vi, vaša ljubav i pažnja, a to ne može zameniti ni najukusnija poslastica na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: