S mačkom živi, putuje metroom ali i prosi (FOTO)

Ljudima koji mnogo vole životinje uvek je teško kada treba da se makar i nakratko rastanu od svog krznenog prijatelja. Oni žele da ih svuda vode sa sobom, što je često i moguće ako je reč o psima.

Izvor: zivotinje.rs

Petak, 31.10.2014.

08:55

Default images

Fotografije: mclovinfriends.webs.com

Ipak, Noel Lesli iz Toronta sa sobom, gde god da krene, vodi svoju mačku po imenu Meklovin. Ovo je priča o njihovoj ljubavi, čiji su svedoci putnici metroa u Torontu, koji Meklovin i Noel često koriste. Toliko često da stanovnici ovog grada Meklovin zovu “Metro-mačka”!

Noel je nedavno ostao bez roditelja, a morao je i da se iseli iz stana u kome je s njima živeo. S vrlo malo novca u džepu krenuo je u potragu za stanom.

Kada je otišao da pogleda jedan od stanova, u njemu je zatekao mačku koja se omacila. Oko nje su bila četiri mrtva mačeta i jedno živo. Noel nije uzeo taj stan, ali je sa sobom poveo tek rođeno mače.
Foto: mclovinfriends.webs.com
Privremeno se smestio kod prijatelja, koga je zamolio da on i maca budu kod njega dok ona malo ne ojača.

-Molio sam se Bogu da maca preživi. Samo sam želeo da više ne budem sam. Bio mi je potreban neko sa kim bih prevazišao težak period u životu. Mislio sam na devojku, ali u moj život došla je mačka! Hranio sam je na svaka 3 sata na cuclu dve nedelje, nakon čega je počela da se oseća bolje.

-Kako je ne bih ostavljao samu u stanu svog prijatelja, svuda sam je vodio sa sobom. Nije joj smetala ni buka, a ni gužva u metrou, u kome smo, kako je napolju bilo vrlo hladno, provodili dosta vremena. Navikla se na sve te ljude, a neki nas već i prepoznaju. Čuo sam da je zovu “metro-mačka” i to mi je baš slatko…
Foto: mclovinfriends.webs.com
U početku je Noel macu vodio na povodniku, ali sada, kada je porasla i osmelila se, ona se samostalno kreće.

-Ne voli da bude vezana, pa je jednostavno spustim pored sebe. Ponekad se popne na moj ranac i tu spava. Ljudi joj prilaze i maze je, a ona uživa u pažnji!

Noel ima malo novca, ali maci nikada ništa ne nedostaje. Mladić ponekad, kada ostane bez novca, prosi na ulici, kako bi skupio novac za hranu za sebe i svoju ljubimicu. Meklovin mu i tada pravi društvo. U Torontu su već vrlo poznati, pa prolaznici rado stave pokoji novčić u njihovu kasicu.

-Stalno smo zajedno i to mi pomaže da zaboravim na ružne stvari koje su mi se dogodilo. I na ulici i u metrou, uvek smo jedno uz drugo...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: