Upoznajte Ćuftu - jednu od najdebljih mačaka na svetu

Upoznajte jednu od najdebljih mačaka na svetu, koja se adekvatno svojoj debljini zove – Mitbol (Meatball), što u slobodnom prevodu s engleskog znači "Ćufta". Ako malo bolje pogledate, shvatićete da bolje ime nije mogla da dobije.

Izvor: B92

Petak, 15.08.2014.

08:59

Default images

Maca-debeljuca, predata je jednom prihvatilištu za životinje u Arizoni, kada njeni vlasnici više nisu želeli da se o njoj brinu. Mitbol se trenutno nalazi kod jedne od volonterki prihvatilišta, Melise Gejbl. Ona kaže da se svaki put namuči kada joj dođe da podigne i izgrli svoju trogodišnju ljubimicu.

Melisa tvrdi da je Mitbol debela samo zato što je prethodni vlasnici nisu adekvatno hranili. Ona je primetila da mačka pokazuje isključivo interesovanje za ljudsku hranu, a naročito sos od jabuka, dok mačiji hranu ne želi ni da omiriše.

-Izgleda da joj je omiljena hrana sos od jabuka. Ja joj kupujem hranu za mačke, ali ona odbija da je jede. Mislim da hranu za mačke nikada nije jela, jer po mom mišljenju ta hrana mačku nikada ne bi mogla da dovede u ovakvo stanje, bez obzira na količinu koju pojede.

Mitbol se kreće sporo i tromo. Jednom je već menjala vlasnike, koji su je čuvali šest meseci, a onda su je se i oni odrekli. Rekli su da se kretala nespretno i da im je lomila stvari po stanu.

Melisa kaže da je Mitbol trenutno na dijeti i da radi na njenom oporavku. Njena težina joj ne predstavlja samo problem dok se kreće, već može biti uzrok ozbiljih zdravstvenih problema. Zbog stanja u kom se nalazi, Mitbol neće biti data na udomljavanje, jer je rizično da se o njoj brinu ljudi koji ne znaju dovoljno o macama.

-Ima divnu narav, kada nam neko dođe u goste prevrne se na leđa i okrene stomak kako bi je neko češkao. Kreće se tromo i brzo se umara. Dosta spava, ali pored svoje debljine, nema drugih zdravstvenih problema... – kaže Melisa.

Izvor: Zivotinje.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: