Ova pametna hranilica prepoznaje mačku po liku

Automatizovane hranilice za pse i mačke već neko vreme postoje na tržištu, ali one nisu baš pomagale vlasnicima više mačaka da bez brige ostave ljubimce, jer nisu mogli da znaju koliko je koja mačka pojela.

Izvor: index.hr

Utorak, 22.07.2014.

21:33

Default images

Tajvanski istraživači osmislili su automatizovanu hranilicu za mačke koja će vlasnicima više mačaka omogućiti da bezbrižno ostave ljubimce same kod kuće.

Bistro pametna hranilica mačaka je uređaj koji kombinuje nekoliko različitih tehnologija kako bi osigurao da svaka mačka pojede tačno koliko treba.
Ima i senzore za težinu smeštene ispod posude s hranom, kao i na platformi na koju mačka stane da bi jela, pa vlasnici mogu tačno da znaju koliko je hrane mačka pojela.

Tu je i ugrađena kamera sa softverom za prepoznavanje mačjih lica, što će rešiti problem u slučaju više mačaka u jednom domaćinstvu.

Uz to, hranilica je povezana s aplikacijom za smartfone, pa vlasnici mogu da provere svoje ljubimce i vide koliko je koja mačka pojela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: