Zašto mace vole da piju vodu sa slavine?

Ako ste ponosni vlasnik mace, sigurno ste je nekada zatekli kako pije vodu sa česme ili čak iz vaše čaše… Jeste li se zapitali zašto to radi, iako je posuda za vodu puna? Evo odgovora…

Izvor: B92

Subota, 22.03.2014.

10:35

Default images

Zapravo, isto kao i mi, mačke takođe više vole svežu vodu, od one ustajale u činijici. Voda koje teče iz česme je vrlo privlačna njihovim čulima sluha i vida, verovatno i čulu mirisa.

Čak i ako posuda za vodu vaše mačke ne deluje prljavo, bakterije se vrlo brzo nagomilavaju, naročito ako koristite posude od keramike i plastike.

Uvek je bolje rešenje da koristite činijice od nerđajućeg čelika, kako za hranu tako i za vodu.

Takođe, preporučuje se da menjajte vodu što češće, a posudu vrlo temeljno operite i isperite.

Ustajala voda već nakon nekoliko časova gubi kiseonik. Ipak, mačke vrlo dobro znaju kako sveža voda ima u sebi puno kiseonika, što posebno važi za vodu koja teče iz slavine.

Izvor: Životinje.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: