Kid’s-Patch u Beogradu

U nedelju 11. oktobra sa početkom u 13 h u Dečijem kulturnom centru biće održano predstavljanje drugog izdanja Kid's-patch Festivala nove dečije kreativnosti.

Izvor: B92

Petak, 09.10.2009.

11:43

Default images

Tokom vikenda, deca uzrasta od 5 do 12 godina radiće sa moderatorima i umetnicima iz Francuske, Srbije i Nemačke, kroz 6 inovativnih grafičkih i muzičkih radionica, kao i 2 prateća programa. Kapaciteti radionica popunjeni su samo nekoliko dana nakon objavljivanja poziva za prijave putem sajta, tako da će program ugostiti čak 65 mladih učesnika.

Posetioci će imati priliku da vide koncerte i performanse koji će biti rezultat radionica sa “Gangpol & Mit” iz Francuske i Lukom Ivanovićem iz Beograda, zatim instalaciju koju će zajedno sa decom ukrašavati "ShoboShobo" iz Pariza, izložbe i prezentacije sa domaćima kolektivima “Team Burton” i “Striper”, "medijski centar" festivala koji će pratiti i dokumentovati rad u svim radionicama (koordinira ga takođe pariski kolektiv “DokiDoki”) i zajednički crtež velikih dimenzija koji će započeti Igor Stangliczky.

Početak programa je u nedelju u 13 h, a pre toga biće prikazan i polusatni program animiranih filmova, prilagođen dečijem uzrastu, u izboru “Pictoplasme” iz Berlina.

Gosti iz Francuske održaće naredne nedelje i kratku radionicu sa domaćim dizajnerima i ilustratorima, čiji će rezultati biti vizuelna podrška za “Dis-patch” festival, u petak 16.10. u KC Grad, kada će uživo nastupiti muzičko-grafički duo iz Bordoa “Gangpol & Mit”, Lukatoyboy, kao i brojna DJ podrška predvođena sa “DokiDoki DJs” iz Pariza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: