Šetnja sa dinosaurusima

Izvor: B92

Utorak, 07.04.2009.

15:01

Default images

U Beogradskoj areni biće predstavljeno deset vrsta dinosaurusa. Najveći među njima visok je oko 12 metara a dugačak oko 18,5 metara, od nosa do repa.

Evolucija dinosaurusa prikazuje se kroz klimatske i tektonske promene koje su se odigravale, i koje su dovodile do istrebljenja mnogih vrsta. Uz gotovo filmski realizam "Šetnja sa dinosaurusima" donosi interaktivne scene koje publici dozvoljavaju da vidi kako dinosaurusi mesožderi evoluiraju do stepena da hodaju na dve noge, i kako se biljojedi brane od nasilnijih grabljivaca. Pred publikom se odigrava istorija sveta: cepaju se kontinenti, suve pustinje nestaju pred bujnim zelenim prerijama, nastaju snažni okeani iz vremena Jure, vulkani grme a šume gore u požarima, i na kraju ogromna kometa pogađa zemlju i izaziva uništenje dinosaurusa

Spektakl, koji će pred publikom oživeti dinosauruse u pravoj veličini, nastao je u Australiji, gde je, nakon nekoliko godina planiranja, u januaru 2007. godine prvi put prikazan u „Acer“ areni u Sidneju.

Pošto je postigao senzacionalan uspeh ubrzo je zakazana turneja po Americi, a od jula 2007. ovaj šou je pogledalo oko dva miliona ljudi.

Godine 2007. ova produkcija dobila je nagradu za Izvanredno postignuće u oblasti putujućih produkcija (Outstanding Achievment in Touring Event). Ova nagrada se dodeljuje za visok nivo u stvaralaštvu u obrazovnim, istorijskim i projektima zabave.

Ulaznice za spektakl "Šetnja sa dinosaurusima" biće u prodaji već od 14. aprila 2009. godine. Više informacija o cenama i terminima očekuje vas početkom sledeće sedmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: