Zbog procedure nema novih knjiga u bibliotekama

Članska karta bilooteke u Srbiji čitaocu ne garantuje da će tamo naći i najnovija izdanja. Zbog zapetljane i skupe procedure Zakona o javnimnabavkama, biblioteke u Srbiji od aprila ne kupuju nove knjige.

Izvor: B92

Sreda, 07.08.2013.

18:14

Default images

Na pitanje da li će se pojednostaviti procedura i da li će knjige prestati da se tretiraju kao bila koja roba, iz Uprave za javne nabavke još uvek niko nije odgovorio.

„Do knjiga je realno teško doći, ali se biblioteke na razne načine snalaze putem poklona i putem donacija i putem raznih veština da tako kažem. Ja sam bio vidno potresen činjenicom da biblioteka u Nišu nema moju knjigu pa sam želeo da spojimo korisno sa lepim. Ja sam naime još u februaru nastupio u Kulturnom centru u Nišu koji mi od tada nije uplatio honorar od 6.000 dinara a ukoliko mi se uplate te pare, ja bih za te pare kupio 7 mojih knjiga „Veliki rat“ i odneo ih kao moj poklon biblioteci u Nišu. Verujte mi da i uz ovako rigidan zakon o javnim nabavkama biblioteke i dalje mogu da primaju poklone“, izjavio je Aleksandar Gatalica za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: