"Bili Holidej" i "Bar kod Džoa" na srpskom

Stripove "Bili Holidej" i "Bar kod Džoa" ljubitelji devete umetnosti konačno će čitati i na srpskom. Ova dva izdanja, predstavljena su 22. januara u Institutu Servantes.

Izvor: B92

Sreda, 23.01.2013.

14:23

Default images

Srpska izdanja stripova predstavljena su na tribini posvećenoj argentinskim autorima Karlosu Sampaji i Hoseu Antoniju Munjosu, nakon čega je otvorena izložba posvećena ovim autorima.

Istoričar umetnosti Moma Rajin i kritičar pop kulture Mićun Ristić priblizili su argentiski strip ljubiteljima devete umetnosti kroz priču o Sampaji i Munjozu, posebno njihovom “Baru kod Džoa”.

“Ovo nije nešto sto deca treba da čitaju, ovo je štivo za odrasle koje pokazuje u kakvom svetu živimo. Ako je i vama teško zbog sveta u kome živite, videćete da niste usamljeni”, izjavio je Rajin

On dodaje da su ljubitelji stripa i muzike jednu epizodu “Bara kod Džoa” imali prilike da pročitaju u časopisu “Ritam” početkom devedesetih, a domaći poznavaoci stripa prvi put su ih otkrili deceniju ranije.

Izložba “Bar kod Džoa” organizovana povodom prvog objavljivanja istoimenog strip albuma na srpskom jeziku argentinskih autora Hosea Munjoza i Karlosa Sampaja biće otvorena do 22. februara u galeriji Instituta Servantes. Postavku će pratiti i ciklus filmova posvećen stripu i filmu "Senke žive noću" koji će se održati u Jugoslovenskoj kinoteci od 28. do 31. januara 2013. godine. Tom prilikom biće prikazano čak 12 filmova iz Španije, Francuske, Nemačke i Sjedinjenih Američkih Država.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: