Preminuo legendarni džez pevač Džon Hendriks

Legendarni džez pevač Džon Hendriks preminuo je u 96. godini života. Preminuo je juče u bolnici na Menhetnu, potvrdila je njegova ćerka za "Njujork tajms".

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 23.11.2017.

14:09

Preminuo legendarni džez pevač Džon Hendriks
Foto: Youtube Screenshot

Hendriks je prvi put otkriven sa sedam godina, tada je prvi put pevao u javnosti. Rođen je u muzičkoj porodici 1921. godine u Njuarku u Ohaju.

Inspirisan da svoj talenat razvije i pokaže, pevao je na radiju i u lokalnim noćnim klubovima od 14. godine.

Nakon godina vežbe, Hendriks se preselio u Njujork 1952. godine, gde je oformio trio sa Dejvom Lambertom i Eni Ros.

Nakon sedam albuma trio se razišao 1962. godine. Hendriks je ipak nastavio da piše tekstove, a zatim radio i kao profezor džeza na Univerzitetu Toledo.

Dao je doprinos albumu Vokaliz, koji je nagrađen Gremijem. Mnogi su ga smatrali savršenim umetnikom, pevačem, učiteljem, poetom i prijateljem.

"Poslednji pozdrav velikom čoveku, jednom od najspretnijih i najveselijih pevača koji je hodao ovom planetom“, napisao je na svom nalogu na Tviteru poznati britanski pop-džez muzičar Džejmi Kulum.

Hendriks je iza sebe ostavio dve ćerke, sina i troje unučića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: