Umro džez umetnik Džordž Avakijan

Američki džez umetnik i muzički producent Džordž Avakijan, koji je sarađivao s muzičarima Lujom Armstrongom i Majlsom Dejvisom, umro je u 98. godini.

Kultura

Izvor: Beta

Četvrtak, 23.11.2017.

11:34

Umro džez umetnik Džordž Avakijan
Foto: Getty

Džordž Avakian, koji je rođen u Rusiji, preminuo u svom domu na njujorškom Menhetnu, saopštila je njegova ćerka Anahid Avakijan Greg, ne navodeći detalje.

Svojim dostignućima i umetnicima koje je promovisao, doprineo je oblikovanju muzike kakvu slušamo i način na koji je slušamo, piše agencija AP.

"Novine koje je Avakijan doneo ili doprineo da budu uvedene u industriji snimanja muzike su u tolikoj meri fundamentalne i danas se uzimaju zdravo za gotovo toliko da je većini osoba mlađih od 70 (godina) teško da zamisle da je ranije bilo drugačije vreme", naveo je magazin "DownBeat" 2000. godine kada je Avakijanu dodeljena nagrada za životno delo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: