Igor Simić izlaže na Bijenalu u Frankfurtu

Reditelj i vizuelni umetnik, Igor Simić izlaže na Bijenalu u Frankfurtu pored velikana filma poput Jonasa Mekasa, kao i poznatih video umetnika kao što su Candice Breitz i Julian Rosefeldt. Simić će prikazati dva projekta:

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 22.11.2017.

14:19

Igor Simić izlaže na Bijenalu u Frankfurtu
foto: promo

Spine 2.0, implant kičma koja u sebi ima tehnologije za praćenje zdravlja, wi-fi, povećanu gipkost, zamenjive pršljenove, kao i nano-moralna-vlakna koja pomaže karakternim beskičmenjacima. Zato je već proizvodimo za političare u saradnji sa NASA. Ovaj rad uključuje skulpturu kičme, kao i reklamu.

Spine 2.0 - TEASER from Igor Simic on Vimeo.

X <3 Y je aplikacija za sparivanje ljudi po genetici i finansijama da ne gubite vreme sa pogrešnim ljudima. Ljubav je stvar hemije zato joj treba pristupiti inženjerski. Uz sparivanje, nudimo i kreditnu karticu sa vašim genetskim podacima pomoću koje možete da kupujete i podižete kredite.

X hearts Y - TEASER from Igor Simic on Vimeo.

Na ovom projektu Simić je imao brojne saradnike, poput direktora fotografije Nemanje Jovanova, dizajnera zvuka Shane Berry-a, arhitekte i dizajnera Nikole Stepkovića, kao i glumaca Baneta Tomaševića, Marte Bjelice, Vanje Nenadić, Vladimira Gvojića, pevačice Sofije Knežević, modela Marije Ćurčić, Helene Kenzo Rey i Nemanje Jokovića. Otvaranje Bijenala je 28. novembra, a Simić će učetvovati i na dva panela o Big data i Veštačkoj inteligenciji zajedno sa stručnjacima iz Nemačke, Kine, Izraela i SAD.
foto: promo
Na svojevrsnoj mini-turneji, Simić će biti i na festivalu interfilm u Berlinu, gde će 23. novembra biti prikazan njegov nagrađivani kratki film Melanholični dron u sklopu pregleda filmova sa ex-YU prostora. Melanholični dron je takođe uvršten u stalnu kolekciju muzeja MACBA u Barseloni.

Melancholic drone - TRAILER from Igor Simic on Vimeo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: