Dani slovenačkog filma u Beogradu

Manifestacija "Dani slovenačkog filma" biće održana od 22. do 25. novembra u Beogradu, a svi zainteresovani moći će da pogledaju više slovenačkih i srpskih filmskih ostvarenja.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 21.11.2017.

10:16

Dani slovenačkog filma u Beogradu
Foto: Youtube Screenshot

Prvog dana manifestacije prisutni će od 17.30 u Jugoslovenskoj kinoteci moći da pogledaju film "Istim putem se ne vraćaj" u režiji Jože Babiča i u kojem glume Ljubiša Samardžić, Davor Antolić, Jože Zupan i Miha Baloh.

Nakon toga biće otvorena izložba Jože Babiča "100 godina od rođenja", nakon čega će uslediti svečani koktel.

Svečano otvaranje manifestacije počinje u 20 časova projekcijom filma "Fontana" u trajanju od 15 minuta, koji je režirao Goran Vojnovič i u kojem uloge imaju Frančesko Borki, Bojan Emeršič, Moamer Kasumović i Jernej Šugman.

Kako su naveli organizatori, Festival će trajati do 25. novembra, zainteresovani će program moći da pogledaju u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu i u Sali "Dinko Tucaković".

Dani slovenačkog filma se održavaju u organizaciji Društva Slovenaca u Beogradu (Društva SAVA), Ministarstva kulture i informisanja Srbije, Slovenаčke kаncelаrije zа Slovence u inostrаnstvu i vаn zemlje, Ministarstva spoljnih poslova Slovenije, Nacionalnog saveta slovenačke nacionalne manjine, filmskih centara Slovenije i Srbije, Jugoslovenske kinoteke i Slovenačke kinoteke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: