Izložba posvećena Milanu Delčiću Delči u Ateljeu 212

Izložba fotografija "Krenuo sam davno", posvećena kultnom multimedijalnom umetniku i pevaču grupe "U škripcu" Milanu Delčiću-Delči (1960-2011), biće otvorena danas, na njegov rođendan, u Ateljeu 212.

Kultura

Izvor: Tanjug

Nedelja, 19.11.2017.

08:55

Izložba posvećena Milanu Delčiću Delči u Ateljeu 212
Printscreen YouTube

Posetioci će u foajeu Ateljea 212 moći da vide fotografije Delče i grupe "U škripcu", kao i neke privatne umetnikove stvari.

Na Velikoj sceni "Mira Trailović" sastav "Magic Bush" sa gostom Darkom Grujićem održaće besplatan mini-koncert na kome će izvesti odabrane pesme grupe "U škripcu" i Delčine solo karijere.

Delča je bio jedan od najupečatljivijih i najprepoznatljivijih glasova jugoslovenske i srpske rokenrol scene što je zabeleženo, između ostalog, u hitovima grupe "U škripcu" kao što su "Siđi do reke", "Beograd spava", "Nove godine" i "Koliko imaš godina", kao i u njegovim solo pesmama "Hajde lagano", "S" jezikom u usta" i "Dobro je".

Sa grupom "U škripcu" snimio je albume "Godine ljubavi" (1982), "O je!" (1983), mini-album "Nove godine" (1983), "Budimo zajedno" (1984) i "Izgleda da mi smo sami" (1990).

Po raspadu matičnog benda, Delča je krenuo u samostalnu karijeru i sa pratećim bendom "Sklekovi" snimio albume "Delča i sklekovi" (1994), "S" jezikom u usta" (1994) i "Krenuo sam davno, ne sećam se gde" (2003).

Delča je diplomirao dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Bio je, između ostalog, scenarista serije Televizije Beograd "U ime zakona" (1991) i koscenarista televizijskog filma "Ne skreći sa staze" (2003).

Autor pozorišnih komada "Hari ne putuje vozom", "Kraljevo blago" i "Radmilo gnusni i Radmila pogana" i TV emisije "Dr. Maksimilijan Mrmor".

Jednodnevnu izložbu "Krenuo sam davno" organizuje Rok muzej, uz podršku Gradskog sekretarijata za kulturu Grada Beograda, Organizacije za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora i koncertne agencije "Long Play".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: