Predstava "Touch of the Roman Empire" na Sajmu turizma u NS

Na novosadskom Sajmu turizma u subotu 10. oktobra održaće će se predstava “Touch of the Roman Empire“.

Izvor: B92
Podeli
foto: Talija
foto: Talija

Termini održavanja predstave: 11h, 12h, 13h i 14h

U vreme velikih potresa i previranja u Rimskom carstvu, tokom 4. veka, kada su varvari sa severa upadali i razarali Rimske teritorije, izuzetno važnu ulogu imala su utvrđenja – gradovi na teritoriji današnje Srbije koji su branili granice carstva: Viminacijum, Sirmijum, Singidunum, Margus. Svi su do temelja porušeni 441. godine u jednom naletu Huna, poznatih po svojoj svireposti.

Predstava je rekonstrukcija jednog od upada Huna na pomenuto Rimsko utvrđenje.

Prati B92 na Viberu

Aktuelno

Otvorena vrata istine o Diani

Gotovo sedam decenija bilo je potrebno da svet sazna za veliku srpsku dobročiniteljku Dianu Budisavljević i možda najveću akciju spasavanja dece iz ustaških logora koje je ova heroina, rođena Austrijanka, organizovala tokom Drugog svetskog rata. Ovih dana konačno je počelo i snimanje filma o toj čudesnoj ženi koja je iz krvavih kazamata NDH izbavila oko 12.000 bespomoćne srpske dece, uglavnom sa Korduna, Kozare, iz hrvatskih i bosanskih sela.

Aktuelno nedelja 22.10. 11:20 Komentara: 1

Večeras počinju "Borini pozorišni dani"

Tradicionalni "Borini pozorišni dani" koji se ove godine održavaju 37. put počinju večeras otvaranjem izložbe Ivana Bekjareva pod nazivom "50 godina glume" i izvođenjem predstave "U agoniji", po tekstu Miroslava Krleže i u režiji Ane Đorđević.

Aktuelno subota 21.10. 09:41 Komentara: 1
strana 1 od 58 idi na stranu