Počinje nova sezona Beogradske filharmonije

Svečano otvaranje nove sezone Beogradske filharmonije pod nazivom „Pet elemenata“ zajedno sa novim šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom, zakazano je za petak 29. septembar (Kolarac, 20h). Sezona 17/18 počinje koncertom iz ciklusa „Zemlja“ uz Pastoralnu simfoniju Betovena i Alpsku simfoniju Štrausa.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 26.09.2017.

11:10

Počinje nova sezona Beogradske filharmonije
foto: Beogradska filharmonija

Felc tradicionalno izvodi ovaj program prilikom stupanja na dužnost šefa-dirigenta nekog orkestra. Nakon Filharmonije Altenburg-Gere, Štutgarske filharmonije, kao i Dortmundske čiji je i dalje šef-dirigent, maestro će na isti način obeležiti početak svog mandata sa Beogradskom filharmonijom:

“Ovo je moj početak kao šef-dirigent vašeg orkestra. Kakva radost! Izvodimo moj najomilјeniji program. Posebno sam vezan za Alpsku simfoniju zbog koje sam postao dirigent. Na otvaranju sezone slušamo dva majstora muzičke umetnosti koja se klanjaju prirodi. Zar nam nije i danas potrebna ista vrsta posvećenosti prema našoj životnoj sredini?”, jedno je od pitanja kome će Felc i Beogradska filharmonija posvetiti čitavu sezonu.

“Pet elemenata” Beogradske filharmonije čine 25 koncerata raspoređenih u pet ciklusa: “Zemlja”, ”Vazduh”, “Vatra”, “Voda” i “Peti”. Celokupna sezona 17/18 je rasprodata, zbog čega je Filharmonija ponovo uvela pet dodatnih termina za pet najtraženijih programa u pretpremijernim terminima pod nazivom Filharmanija(k).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: