Studentima umetničkih fakulteta obezbeđene besplatne karte za Bitef

Najboljim studentima umetničkih fakulteta u Beogradu zahvaljujući kompaniji Delez Srbija i Maxi supermarketima obezbeđene su besplatne ulaznice za ovogodišnji Bitef.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 20.09.2017.

13:00

Studentima umetničkih fakulteta obezbeđene besplatne karte za Bitef
Foto: Promo

U okviru akcije #PokloniBitef, na Cvetnom trgu, ova kompanija je organizovala dobrotvorno veče na kojem su se okupili predstavnici ambasada, državnih institucija, grada i kompanija. Kupovini karata za studente priključile su se i brojne istaknute ličnosti iz kulturnog i umetničkog života kao što su Vanja Ejdus, Milica Zarić, Vlada Aleksić, Srđan Šaper, Jelena i Minja Bogavac, Predrag Vasić i mnogi drugi.

Govoreći u ime Bitefa, umetnički direktor Ivan Medenica izrazio je zahvalnost ovogodišnjem prijatelju festivala Maxi supermarketima za podršku i istakao da je finansijska podrška krucijalna jer omogućava da Bitef stvara i pruža publici najbolje sa svetske teatarske scene u Beogradu. Istakao je da je ova saradnja više od toga - to je partnerstvo iz kog se rodila akcija "Pokloni Bitef".

“Odlučili smo da pozovemo i sve ostale koji žele, da nam se pridruže, da nađemo način da umetnost bude dostupna onima koji od nje mogu najviše da dobiju - mladim ljudima”, istakao je Ivan Medenica, umetnički direktor Bitefa i redovni profesor Fakulteta dramskih umetnosti, zahvalivši se prijateljima festivala i partnerima.
Foto: Promo
Generalni direktor Delez Srbije istakao je da je ponosan što je ova kompanija podržala Bitef jer je taj festival simbol Beograda.

“BITEF je Beograd i veoma smo srećni što možemo da pomognemo podsticaj i razvoj kulturnih dešavanja i modernog teatra. Kultura je baza i ogledalo vrednosti svakog društva, a kao dobar komšija, Maxi uvek nastoji da pruži podršku kvalitetnim kulturnim sadržajima, i da na taj način kulturu učini dostupnu svima”, izjavio je Kventin Roje, prvi čovek kompanije Delez Srbija.

Akcija #PokloniBitef je ove godine omogućila da 58 najboljih studenata Beogradskog univerziteta pogleda izvođenja renomiranih svetskih autora i predstava o kojima priča cela Evropa.
Foto: Promo
Predstave za koje se u celom svetu traži karta više, kao što su "Olimp", čuvenog belgijskog umetnika Jan Fabra, "Biblija" i "Carstvo nebesko", koje je režirao jedan od vodećih evropskih autora Jernej Lorenci i mnoge druge, zahvaljujući ovoj akciji moći će da pogledaju i beogradski studenti.

Studenti će uživati u predstavama najboljih evropskih autora, a to su im omogućile Delez Srbija, ambasade Holandije, Belgije, Švedske, Kanade, Industrija građevinskog materijala "Toza Marković", Represent Communications, Knjaz Miloš, vila Jelena, ali i izvršna direktorka Bitefa Jelena Knežević, kao i umetnički direktor Bitefa Ivan Medenica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: