Otišao veliki muzičar, gospodin, sjajan čovek

Otišao je veliki muzičar, perfektan gospodin i sjajan čovek, kažu Dejan Petrović, Sanja Ilić i Bora Dugić, sagovornici Tanjuga, povodom vesti da je u 76. godini umro legendarni trubač Fead Sejdić.

Kultura

Izvor: Tanjug

Utorak, 22.08.2017.

12:29

Otišao veliki muzičar, gospodin, sjajan čovek
Foto: Youtube Screenshot/RTS Sajt - Zvanièni kanal

Jedan od najcenjenijih naših trubača Dejan Petrović naglasio je da još ne može da veruje da nas je zauvek napustio veliki muzičar.

"Kao klinac sam mu se divio. On je za mene uvek bio perfektan gospodin. Pokušavao sam da učim od njega kako je biti veliki gospodin na sceni, u samom muziciranju, oblačenju, ophođenju prema kolegama i medijima", kazao je Petrović.

On je napomenuo da se uvek sav naježi kada pomisli koliko je dobrih stvari iza sebe ostavio Sejdić.

"On je bio kompozitor, izvrstan instrumentalista, pedagog... Uvek je verovao u porodične vrednosti. Bio mi je uzor u svakom smislu. Mnogo mi je žao što je otišao", istakao je Petrović.

Kompozitor i pijanista Sanja Ilić naglasio je da je Sejdić bio pionir nove trubačke muzike u Srbiji.

"Napustio nas je veliki muzičar koji je zapravo bio veliki muzički fenomen. Bio je autentičan na sceni i po stilu muziciranja i komponovanja. Sa druge strane Sejdić je bio jednostavan čovek, odan porodici. Biće upamćen u istoriji kulture naše zemlje", kazao je Ilić.

Frulaš Bora Dugić kaže da će Sejdića pre svega pamtiti generacije trubača kao uzora i pedagoga.

"On je svirao sa dušom. Bilo koja kvalitetna muzika ako se svira bez duše prestaje da bude muzika. Sejdić je iza sebe ostavio upečatljiv načina sviranja i kao veliki muzičar trudio se da to podeli sa svima koji su bili zainteresovani za trubu. Svi ti muzičari koji su učili od njega danas u Srbiji predstvaljaju posebnu kulturnu baštinu", kazao je Dugić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: