"Još uvek mi na ulici dobacuju 'mesi, mesi, neće ništa da ti škodi'"

Slavko Štimac ovih dana radi na relaciji Beograd-Zagreb-Brioni. Uporedo snima novu sezonu sprske serije "Ubice mog oca"“, treću sezonu hrvatske krimi-serije "Počivaj u miru“, dok se za sve to vreme sprema za premijeru predstave o velikom bokserskom šampionu Mate Parlovu "Doručak šampiona", 12. avgusta, u koprodukciji Šerbedžijinog pozorišta "Ulisis" i BITEF-a.

Izvor: vecernji.hr
Podeli
Foto: Youtube Screenshot
Foto: Youtube Screenshot

“Ja nisam pozorišni nego filmski glumac. Kod mene vam je u životu sve bilo od telefonskog poziva do telefonskog poziva. Slobodnjak sam i nikada nisam radio neki dugoročni plan niti sam išao na audicije. I za ovu saradnju bio je dovoljan jedan telefonski poziv ridatelja Aleksandra Švabića", priča Štimac za Večernji list.

"Učinilo mi se zanimljivo i nije bilo dvoumljenja prihvatiti ili ne. Poseban okidač je to što je predstava inspirisana ličnošću Mate Parlova. Ja sam iz generacije koja ga pamti kao apsolutnog šampiona. U mojoj porodici svi smo ga obožavali. On mi je obeležio detinjstvo jer je, što ne moram ni da ponavljam, bio ne samo možda najbolji bokser u Evropi nego je i divna ličnost. Privlačio je pojavom i načinom na koji je komunicirao s javnošću. Pratio sam ga i radovao se njegovim uspesima, ali nisam imao prilike da ga gledam uživo. Moram priznati da nikada nisam ni gledao boks meč uživo. Kad je Mate boksao, kod nas u kući bila je posebna atmosfera. Tati, braći i meni, a i mami koja je gledala onako usput, priuštio je lepe zajedničke trenutke."

O tračevima da se za premijeru priprema meditacijom i jogom rekao je da to nikada ne radi.

"Što ne znači da ne mislim da je to zdravo i korisno. Pripremam se probama i razgovorom i trudim se da budem odmoran. Nakon svih ovih godina prisutna je i trema. No na kraju, bilo kakva trema nestaje kada ste dobro pripremljeni. Barem u mom slučaju", rekao je između ostalog Štimac.

U karijeri je glumio u filmovima poput “Vlak u snijegu”, “Sećaš li se Doli Bel?”, “Salaš u malo ritu”, “Podzemlje”, a karijeru je počeo u “Vuku samotnjaku” Obrada Gluščevića kada je imao samo 12 godina.

"'Vuka' sam zadnji put gledao pre nekoliko godina kod prijatelja u dvorištu kada je okupio decu iz susedstva da ga gledaju svi zajedno. Naravno, niko od mališana me nije mogao povezati s tim ličkim dečačićem. Gledao sam ga puno puta, to je bilo davno i teško je opisati emocije... bilo je lepo. I danas mi na ulici dobacuju replike iz mojih filmova poput “mesi, mesi”, “svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujem”, “Violeta, kućo stara!”... No ceo život trudim se da budem mirne i bistre glave i ne znam šta znači slava. Gluma je rad kao i svaki drugi, ali sticajem okolnosti je javni, pa vas više ljudi prepoznaje i to je sve. Nema tu puno dilema", kaže.

Prati B92 na Viberu

Aktuelno

Jernej Lorenci na Bitefu

Najnovije, 51. izdanje Bitefa održaće se od 22. do 30. septembra 2017. godine pod sloganom Epic Trip.U okviru glavnog programa festivala, učestvovaće i najnovija ostvarenja jednog od najistaknutijih reditelja iz regiona, Jerneja Lorencija.

Aktuelno četvrtak 17.08. 21:10 Komentara: 0

Festival u Pančevu: Murali mira i koncert portugalskog orkestra

Predstavljanje murala Milana Bulatovića i Sanje Momčilović, kao i koncert duvačkog orkestra umetničkog udruženja "Farra Fanfarra" iz Portugalije obeležiće 19. avgusta u centru Pančeva početak manifestacije "FreeDom Art Festival“. Tom prilikom posetioci će moći da se upoznaju i sa celokupnim programom festivala koji će trajati od 19. do 27. avgusta.

Aktuelno sreda 16.08. 16:10 Komentara: 0

Dirljivo oproštajno pismo Peti Smit Semu Šepardu

Sem Šepard i Peti Smit imali su jednogodišnju aferu 1970/1, dok je glumac još bio u braku sa O-Lan Džouns. Iako je ta vanbračna veza trajala kratko, ostali su bliski prijatelji sve do Semove smrti pre nekoliko dana. Peti je, tim povodom, napisala dirljivo oproštajno pismo u "Njujorkeru".

Aktuelno nedelja 13.08. 21:20 Komentara: 31
strana 1 od 41 idi na stranu