U Beču otvoren muzej u kom ništa nije onako kako izgleda

Beč je odnedavno bogatiji za još jedan muzej koji se nalazi u samom srcu grada. Muzej iluzija sa preko 70 izložbenih komada predstavlja najveću zbirku holograma, stereograma i optičkih iluzija u Austriji.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 25.07.2017.

13:50

U Beču otvoren muzej u kom ništa nije onako kako izgleda

Pored fascinantnih vizuelnih i čulnih iskustava, posetiocima se nude i mnoga saznanja o optičkim varkama i ljudskoj percepciji. Kako možemo da vidimo stvari koje naš mozak ne razume - jedno je od pitanja na koje ovaj neobični muzej nudi odgovor.
U Muzeju iluzija posetioci mogu da prkose Zemljinoj teži, da posmatraju ljude kako se smanjuju i rastu ili da serviraju nečiju glavu na tanjiru. U Vorteks tunelu mogu da izgube tlo pod nogama, a u bezgraničnom prostoru da se slikaju.
© Museum der Illusionen
Muzej je prilagođen svim uzrastima, a otvoren je svakog dana od 10 do 22 časa. Cena karte za odrasle iznosi 12 evra, a za decu od 5 do 15 godina karta košta 8 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: