Stereo MC's i Darko Rundek: Pogledajte kompletan program Beer Festa

Sa terminima koncerata Darka Rundeka i Stereo MC’s kompletiran je program ovogodišnjeg jubilarnog 15. Belgrade Beer Festa. Pogledajte kompletan muzički program ovogodišnjeg festivala.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 20.07.2017.

11:05

Stereo MC's i Darko Rundek: Pogledajte kompletan program Beer Festa
foto: Ivan Uroševiæ

Zvezdama ovogodišnjeg 15. Belgrade Beer Festa priključuje se i poznata hip-hop/dens atrakcija, britanski bend Stereo MC’s. Njihov nastup obeležiće drugo veče festivala, jedan sat nakon ponoći, u novom festivalskom prostoru - Innovation Zone. Stereo MC’s su nastali sredinom osamdesetih godina inspirisani hip–hopom i legendarnom britanskom klupskom scenom. Međunarodni uspeh bend je dostigao sa albumom „Connected“, koji im je pored visokog tiraža obezbedio i turneju ovekovečenu nastupima na čuvenim festivalima uključujući i Glastonbury. Nisu izostale ni prestižne nagrade kao što su „Mercury“ i dve „Brit“ nagrade za najbolji album i najbolji nastup. Nakon tog perioda, usledilo je zatišje, tokom koga su se uglavnom bavili remiksima, a sedam godina kasnije na muzičku mapu vratio ih je singl „Deep, Down and Dirty“.

Regionalna zvezda, hrvatski kantautor Darko Rundek, izaći će pred publiku na Ušču u subotu 19. avgusta kada će sa bendom izvesti nove i stare, dobro poznate hitove. Poznati muzičar, koji je obeležio dvadeset godina karijere nakon razlaza grupe Haustor, obećava dobru atmosferu uz bogat opus namenjen svim generacijama.

Muzički program svakoga dana počinje u 18h, a prvi prvi dan festivala obeležiće nastupi grupa Death Saw i njihovog frontmena Đorđa Davida, rok sastava Van Gogh, muzičkog dvojca iz Niša pod nazivom Stereo banana, koji će na scenu doneti mešavinu zvuka hip–hopa, brjkbita, regea i fanka, što će ujedno biti uvod u nastup poznatog britanskog elektro-sastava Asian Dub Foundation, u čijoj muzici će posetioci moći da uživaju u Innovation Zoni. Ljubitelje domaćeg zvuka iste večeri obradovaće koncert legendarne niške grupe Galija.
foto: promo
Drugog dana festivala zagrevanje sa bine počeće uz metal-pank bend Mortal kombat, da bi potom usledio koncert legendarnog rok sastava Riblja čorba, zatim nastavio nastupima kultnog beogradskog pank benda Direktori i najpoznatijih domaćih Iraca grupe Orthodox Celts. Iste večeri, publika će od jedan sat posle ponoći moći da uživa u nastupu benda Stereo MC’s.

Program u petak 18. avgusta otvoriće mladenovački sastav Cotton Pickers, beogradska supergrupa Škrtice sa Canetom na čelu, da bi veče potom uplovilo u regionalne vode, sa nastupima punk-rok benda Hladno pivo, sarajevskog Zabranjenog pušenja i hvratske turbo/folk/punk/rok atrakcije Brkovi. Program će zatvoriti nastupi Kirila Đaikovskog u Innovation Zoniu i pank benda Atheist Rap na Main Stageu.

Nastupi sve popularnijeg benda Ničim izazvan, Darka Rundeka, pank sastava Goblini i S.A.R.S-a u Innovation Zoni, niških rokera Kerber i ska-pank benda Samostalni referenti obeležiće program koji publiku očekuje u subotu 19. avgusta.

Poslednji dan festivala počeće rege zvucima Del arno benda. Uslediće veče za pamćenje sa Plavim orkestrom i gostima, a noć dobrog provoda nastaviće se uz svirke Dejana Petrovića i njegovog Big Banda u Innovation Zoni. Nastup grupe KAL na Main Stageu će zatvoriti 15. jubilarni festival piva.

Belgrade Beer Fest biće održan od 16. do 20 avgusta na Ušću uz podršku Skupštine grada Beograda, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Turističke organizacije Beograda, Turističke organizacije Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: