Deseti Weekend Media Festival u Rovinju od 21. do 24. septembra

Weekend Media Festival, koji će se održati od 21. do 24. septembra, u Hrvatsku dovodi Turo - vodeću peer-to-peer aplikaciju za deljenje vozila

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 18.07.2017.

15:50

Deseti Weekend Media Festival u Rovinju od 21. do 24. septembra
foto: promo

Za svoj deseti rođendan Weekend Media Festival ugostit će Turo, vodeću svetsku kompaniju za peer-to-peer deljenje automobila.

Turo je jedan od uspešnih američkih startupa koji su izrasli na principu ekonomije deljenja. Osnovan je 2009. u San Francisku. Vlasnici automobila putem platforme mogu vrlo jednostavno iznajmiti automobil dok ga ne koriste i tako zaraditi, a bilo ko može jednim klikom na aplikaciji unajmiti automobil za svoje potrebe. Biznis model je jednostavan: neisplativo je u vlasništvu imati automobil koji ustvari stoji parkiran većinu vremena, a ovako auto isplaćuje sam sebe.
Mateus Riolfi
Koristi se u preko 4.700 gradova u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Velikoj Britaniji te je narastao u zajednicu koja broji preko tri miliona članova. Svaki član prosečno zaradi 534 dolara mesečno, što je više nego dovoljno za pokrivanje mesečnih troškova automobila.

“Uzbuđeni smo zbog dolaska na Weekend Media Festival“, izjavio je Mateus Riolfi, direktor regionalnog razvoja u Turu. „Veselimo se što ćemo učesnicima festivala moći da prestavimo barem deo onoga što čini Turo posebnim i za vlasnike automobile i za putnike.“

Deseti Weekend Media Festival ove se godine održava od 21. do 24. septembra u prostorima stare Tvornice duhana u Rovinju, pod generalnim pokroviteljstvom Adris grupe. U svojoj prvoj deceniji Weekend je ugostio gotovo 45.000 učesnika: 1.000 govornika, 35.000 medijskih, marketinških i PR profesionalaca, 3.500 studenata i 5.000 akreditiranih novinara iz celog regiona. Pozicionirao se kao najveći komunikacijski festival u jugoistočnoj Evropi, a prvi je najavio i neke od top trendova poput mobilnog oglašavanja, native oglašavanja, digitalizacije, programmatica i blockchaina.

Weekend nije rezerviran samo za predavanja i diskusije, već je i mesto za partije i networking koji će ove godine biti podignuti na novi nivo. Pomno osmišljen muzički program oduvek je bio jedan od najjačih aduta festivala, a ove godine će biti i iznenađenja prilagođenih velikom jubileju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: