Huligani želeli da prekinu Bajagin koncert u Hrvatskoj?

Na drugoj večeri ovogodišnjeg “Sna sustipanske noći“ na Bajagine taktove je dva i po sata pevalo i plesalo više od 2.500 ljudi.

Kultura

Izvor: slobodnadalmacija.hr

Petak, 14.07.2017.

11:47

Huligani želeli da prekinu Bajagin koncert u Hrvatskoj?
foto: youtube/screenshot

Toplo letnje veče počelo je u bezbrižnom uživanju i zabavi, a niko od prisutnih nije previše razmišljao o eventualnim indicentima. A nije da nije bilo najava da će protivnici srpskog rokera pokušati da prekinu koncert. Koji sat pre službenog početka koncerta na Matejušci mogla se videti grupa od 150 do 200 mladića kako se pripremaju za nešto. Mnogi su mislili da je to uvertira za fudbalsku utakmicu Hajduka i bugarskog Levskog.

Međutim, kako piše "Slobodna Dalmacija“, grupa je pokušala da prekine ili bar na neki način ometa koncert. Plan im je bio da se na bilo koji način približe mestu koncerta, bilo karuselom, bilo pešice, pa čak i brodićima i onda među publiku ubace bilo šta – signalnu raketu, suzavac...

Ipak, policija je odradila fantastičan posao što se tiče osiguranja Sustipana i šireg područja oko njega, te službeno nije zabeježen ni jedan jedini incident. Već kod rotora ispred Bobisa bilo je postavljeno policijsko vozilo i blokiran promet, a ispred ulaza u Sustipan bilo je nekoliko policijskih kombija i desetak interventnih policajaca kojima nikako nije bilo lako jer su, uprkos velikoj vrućini i teškom zraku, bili pod punom opremom gotovo sedam sati.

Kako je i službeno potvrđeno, kako bi se sprečilo da huligani ne realizuju "napad s mora", bilo je angažovano i policijsko plovilo, a okolo po zidinama i obližnjem parkiralištu čekalo je raspoređeno pedesetak interventnih policajaca, te je i južni deo Sustipana bio dodatno osvetljen.

S obzirom na tako jake mere obezbeđenja, huligani su pokušali da pronađu "rupu", pa su tako slali i izvidnike – i pešice, i na biciklima, i na mopedima da vide gde se mogu probiti. U jednom su trenutku čak i krenuli prema Sustipanu, ali su onda valjda uvideli da bi došlo do sukoba s policijom koji bi verovatno završio prolivanjem krvi, pa su ipak odustali od pohoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: