Vučić se sastao sa Monikom, poklonio joj "srpsku korpu"

Premijer Aleksandar Vučić je primio je u Vladi Srbije primio italijansku glumicu Moniku Beluči i reditelja filma "Na mlečnom putu" u kojem ona glumi Emira Kusturicu.

Izvor: Beta, Tanjug
Foto: Tanjug / Zoran Žestić
Foto: Tanjug / Zoran Žestić

PROČITAJTE JOŠ:

Monika Beluči kod Ivana Ivanovića

"Kusturica je filmom pokazao koliko voli i poštuje žene i glumice"

Vučić je zahvalio Moniki Beluči što je doprinela promociji Srbije i srpske kulture kroz projekte koje je radila sa rediteljem Emirom Kusturicom, saopštila je Vlada Srbije.

Monika Beluči je kazala da je za nju važan rad sa rediteljima iz drugih zemlja.

"U ovom filmu čak glumim na srpskom jeziku, i to je neverovatno iskustvo koje sam stekla u Vašoj zemlji", rekla je Monika Beluči o filmu "Na mlečnom putu".

Kusturica je zahvalio Vučiću na ličnoj podršci koju je pružio tom njegovom filmu. Vučić je kazao da je promocija Srbije kroz filmsku industriju važna i da će Vlada Srbije podsticati filmske projekte, i pomoći da se stvore dobri uslovi za snimanje filmova i produkcije u Srbiji.

Slavna glumica je od premijera Aleksandra Vučića dobila korpu punu srpskih proizvoda, a italijanski ambasador Beogradu Đuzepe Manca je iskoristio priliku da našem slavnom reditelju uruči Orden italijanske zvezde za doprinos Emira Kusturice afirmaciji italijanske kulture i italijanskih umetnika.

"Kusturica je povezan s kulturom naše zemlje i smatra italijanski film svojim uzorom. Ulicama i mestima u 'Drvengradu' dao je imena velikana naše kinematografije, pre svega Felinija, dok italijanski filmovi uvek zauzimaju važno mesto u programu njegovog festivala Kustendorf", navodi se u obrazloženju dodele ordena

Kusturica je napomenuo da je na početku svoje karijere mnogo naučio iz filmova italijanskog neorelaizma: "Radujem se što tako važna italijanska umetnica doprinosi tako što promoviše naš najjači filmški festival", kazao je Kusturica.

Foto: Tanjug / Zoran Žestić
Foto: Tanjug / Zoran Žestić

.

Aktuelno

Koje knjige su u Srbiji bile najčitanije?

Narodna biblioteka Srbije objavila je listu najčitanijih knjiga domaćih autora u 2016. godini, a spisak autora i ove godine je šarenolik. B92 istražuje koje pisce Srbi najradije biraju onda kada pronađu slobodno vreme za knjigu.

Aktuelno nedelja 26.02. 19:44 Komentara: 15

Preminuo glumac Bil Pakston

Nagrađivani holivudski glumac Bil Pakston, najpoznatiji po ulogama u hitovima "Titanik" i "Osmi putnik 2", preminuo je u 61. godini usled komplikacija posle operacije, prenose svetski mediji.

Aktuelno nedelja 26.02. 17:13 Komentara: 47

Haim Tabakman i Amit Ron gosti Festa

Izraelsko ostvarenje "Eva" prikazuje se u Glavnom takmičarskom programu 45. Festa, a reditelj Haim Tabakman objašnjava da je bio zabrinut za sudbinu veza između muškarca i žene, da ga je interesovalo kako se dvoje vežu za ceo život kada su stranci jedno drugom.

Aktuelno subota 25.02. 18:59 Komentara: 0

Španski reditelj Karlos Saura počasni gost Festa

Čuveni španski reditelj Karlos Saura, počasni gost Festa, u Beogradu predstavlja svoj najnoviji film "Hota de Saura". Reditelju, koji je snimio 40 filmova uključujući i politički angažovane za vreme Frankove vlasti, sinoć je dodeljena nagrada "Beogradski pobednik", a danas, 25. februara će biti uručen "Zlatni pečat" Kinoteke za ukupan doprinos svetskoj kinematografiji.

Aktuelno subota 25.02. 18:27 Komentara: 1
strana 1 od 25 idi na stranu