Vučić se sastao sa Monikom, poklonio joj "srpsku korpu"

Premijer Aleksandar Vučić je primio je u Vladi Srbije primio italijansku glumicu Moniku Beluči i reditelja filma "Na mlečnom putu" u kojem ona glumi Emira Kusturicu.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug / Zoran Žestić
Foto: Tanjug / Zoran Žestić

PROČITAJTE JOŠ:

Monika Beluči kod Ivana Ivanovića

"Kusturica je filmom pokazao koliko voli i poštuje žene i glumice"

Vučić je zahvalio Moniki Beluči što je doprinela promociji Srbije i srpske kulture kroz projekte koje je radila sa rediteljem Emirom Kusturicom, saopštila je Vlada Srbije.

Monika Beluči je kazala da je za nju važan rad sa rediteljima iz drugih zemlja.

"U ovom filmu čak glumim na srpskom jeziku, i to je neverovatno iskustvo koje sam stekla u Vašoj zemlji", rekla je Monika Beluči o filmu "Na mlečnom putu".

Kusturica je zahvalio Vučiću na ličnoj podršci koju je pružio tom njegovom filmu. Vučić je kazao da je promocija Srbije kroz filmsku industriju važna i da će Vlada Srbije podsticati filmske projekte, i pomoći da se stvore dobri uslovi za snimanje filmova i produkcije u Srbiji.

Slavna glumica je od premijera Aleksandra Vučića dobila korpu punu srpskih proizvoda, a italijanski ambasador Beogradu Đuzepe Manca je iskoristio priliku da našem slavnom reditelju uruči Orden italijanske zvezde za doprinos Emira Kusturice afirmaciji italijanske kulture i italijanskih umetnika.

"Kusturica je povezan s kulturom naše zemlje i smatra italijanski film svojim uzorom. Ulicama i mestima u 'Drvengradu' dao je imena velikana naše kinematografije, pre svega Felinija, dok italijanski filmovi uvek zauzimaju važno mesto u programu njegovog festivala Kustendorf", navodi se u obrazloženju dodele ordena

Kusturica je napomenuo da je na početku svoje karijere mnogo naučio iz filmova italijanskog neorelaizma: "Radujem se što tako važna italijanska umetnica doprinosi tako što promoviše naš najjači filmški festival", kazao je Kusturica.

Foto: Tanjug / Zoran Žestić
Foto: Tanjug / Zoran Žestić

.

Prati B92 na Viberu

Aktuelno

strana 1 od 67 idi na stranu