Vučić se sastao sa Monikom, poklonio joj "srpsku korpu"

Premijer Aleksandar Vučić je primio je u Vladi Srbije primio italijansku glumicu Moniku Beluči i reditelja filma "Na mlečnom putu" u kojem ona glumi Emira Kusturicu.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug / Zoran Žestić
Foto: Tanjug / Zoran Žestić

PROČITAJTE JOŠ:

Monika Beluči kod Ivana Ivanovića

"Kusturica je filmom pokazao koliko voli i poštuje žene i glumice"

Vučić je zahvalio Moniki Beluči što je doprinela promociji Srbije i srpske kulture kroz projekte koje je radila sa rediteljem Emirom Kusturicom, saopštila je Vlada Srbije.

Monika Beluči je kazala da je za nju važan rad sa rediteljima iz drugih zemlja.

"U ovom filmu čak glumim na srpskom jeziku, i to je neverovatno iskustvo koje sam stekla u Vašoj zemlji", rekla je Monika Beluči o filmu "Na mlečnom putu".

Kusturica je zahvalio Vučiću na ličnoj podršci koju je pružio tom njegovom filmu. Vučić je kazao da je promocija Srbije kroz filmsku industriju važna i da će Vlada Srbije podsticati filmske projekte, i pomoći da se stvore dobri uslovi za snimanje filmova i produkcije u Srbiji.

Slavna glumica je od premijera Aleksandra Vučića dobila korpu punu srpskih proizvoda, a italijanski ambasador Beogradu Đuzepe Manca je iskoristio priliku da našem slavnom reditelju uruči Orden italijanske zvezde za doprinos Emira Kusturice afirmaciji italijanske kulture i italijanskih umetnika.

"Kusturica je povezan s kulturom naše zemlje i smatra italijanski film svojim uzorom. Ulicama i mestima u 'Drvengradu' dao je imena velikana naše kinematografije, pre svega Felinija, dok italijanski filmovi uvek zauzimaju važno mesto u programu njegovog festivala Kustendorf", navodi se u obrazloženju dodele ordena

Kusturica je napomenuo da je na početku svoje karijere mnogo naučio iz filmova italijanskog neorelaizma: "Radujem se što tako važna italijanska umetnica doprinosi tako što promoviše naš najjači filmški festival", kazao je Kusturica.

Foto: Tanjug / Zoran Žestić
Foto: Tanjug / Zoran Žestić

.

Prati B92 na Viberu

Aktuelno

Najvredniji Titov poklon: 55 godina Muzeja 25. maj

Ekskluzivnom turom namenjenom publici, koja će početi okupljanjem na platou ispred Muzeja, a nastaviti se sa solitera preko puta i završiti u izložbenom prostoru, Muzej Jugoslavije će u sredu obeležiti 55 godina od osnivanja Muzeja 25. maj. Više od pola veka rada prilika je i za podsećanje na rad arhitekte Mihaila Mike Jankovića, koji je, pored Muzeja 25. maj, projektovao brojne, i danas prepoznatljive, objekte u Beogradu.

Aktuelno utorak 23.05. 17:47 Komentara: 1

Prvi dan Mikser festivala besplatan

Deveto izdanje najvećeg regionalnog festivala kreativnosti održaće se od 25. do 28. maja na mestu na kome je sve i počelo – u legendarnim silosima nekadašnjeg Žitomlina na donjem Dorćolu, na adresi Dunavski kej 46, pod autobiografskim sloganom "MIGRACIJE".

Aktuelno petak 19.05. 16:20 Komentara: 0

Noć muzeja: Magija neispričanih priča počinje 20. maja

Četrnaesti put za redom Noć muzeja razdrmaće Beograd novim, neotkrivenim prostorima i pričama koje će premijerno biti ispričane 20. maja od 17 do 1, iza ponoći. Najposećenija manifestacija kulture, tradicionalno treće majske subote, predstaviće program na 67 lokacija, od čega 12 premijernih „VIASAT neispričanih priča“, i 136 dešavanja samo u Beogradu.

Aktuelno četvrtak 11.05. 16:25 Komentara: 0

SANU planira izmenu Statuta

Srpska akademija nauka i umetnosti (SANU) na redovnom Skupštinskom zasedanju ove godine zakazanom za 25. maj odlučivaće o promeni Statuta, kojom bi trebalo da se uvede ograničenje broja članova po odeljenjima.

Aktuelno četvrtak 4.05. 14:40 Komentara: 1
strana 1 od 27 idi na stranu